ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία της Βοιωτίας

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία της Βοιωτίας

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία της Βοιωτίας

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στα νοσοκομεία της Βοιωτίας βρέθηκε ο πρ. Υπουργός Υγείας κ. Α. Ξανθός, μαζί με την βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Πούλου, στα πλαίσια περιοδείας στις δομές υγείας.

Ο κ. Ξανθός, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Γ.Ν. Θήβας» μίλησε στο «Ράδιο Θήβα» δηλώνοντας: «Κάνουμε μια προσπάθεια αυτή τη περίοδο που τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζονται, που η πανδημία δυστυχώς είναι στα όρια απώλειας ελέγχου και που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ήδη αρχίσει να επιβαρύνεται, να έχουμε μια συστηματική επικοινωνία και με το ανθρώπινο δυναμικό, τους γιατρούς, με τους νοσηλευτές και φυσικά και με τις διοικήσεις των δημόσιων δομών, να δούμε πως μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, ποια είναι η επιπλέον στήριξη που θα χρειαστεί και κυρίως να πιέσουμε για την προοπτική να υπάρξει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός ενδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, μια επένδυση μόνιμου και σταθερού χαρακτήρα με μόνιμο προσωπικό, με υποδομές, με εξοπλισμό που πραγματικά θα αφήσουν μια σοβαρή παρακαταθήκη από την πανδημία στο Ε.Σ.Υ. Αυτός είναι ο στόχος, η κυβέρνηση δεν διαθέτει τέτοιο σχέδιο, κάνει συνήθως κάποιες παρεμβάσεις εμβαλωματικές, αυτή την περίοδο η αίσθηση μας είναι πως βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις και προσπαθεί πυροσβεστικά να παρέμβει, νομίζουμε χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης αυτόν τον καιρό το οποίο θα διασφαλίσει και την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στη κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε κλειστές δομές, όπως τα γηροκομεία, τα προσφυγικά camps, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται μια σοβαρή ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας.»

Στη κάμερα του «Ράδιο Θήβα» μίλησε και η Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου, τονίζοντας πως ο λόγος αυτής της επίσκεψης έγκειται στα χρόνια προβλήματα του Γ.Ν. Θήβας, «τα ζείτε και εσείς εδώ, έχετε ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπήρχαν και σε έλλειψη ιατρικού προσωπικού αλλά και ευρύτερα υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε εδώ με τον πρ. Υπουργό τον κ. Ξανθό ακριβώς κάνοντας μια περιοδεία από το Σχηματάρι μέχρι και το Δίστομο, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, είχαμε καταγράψει τα θέματα θέλουμε όμως να συζητήσουμε με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους για να δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Πράγματι, υπάρχουν ελλείψεις, εδώ είμαστε συντεταγμένα να τα αντιμετωπίσουμε.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες