ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕκδήλωση σωματείων και συνδικάτων για το Γ.Ν. Θήβας

ΘΗΒΑ

Εκδήλωση σωματείων και συνδικάτων για το Γ.Ν. Θήβας

Εκδήλωση σωματείων και συνδικάτων για το Γ.Ν. Θήβας

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και φορέων των Δήμων Θήβας και Τανάγρας με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας και όλων των δομών υγείας της περιοχής με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος τα σωματεία εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας, Μετάλλου, Φαρμάκου, Τροφίμων & Ποτών Βοιωτίας, Οικοδόμων Θήβας, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, τα επιχειρησιακά σωματεία των εργοστασίων ΜΟΡΝΟΣ και EURODRIP. Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας, πολιτιστικοί σύλλογοι και οι ομάδες γυναικών Θήβας και Τανάγρας της ΟΓΕ. Τέλος, πήραν μέρος εκλεγμένοι και σε άλλους κοινωνικούς φορείς, όπως και στα Δημοτικά Συμβούλια Θήβας και Τανάγρας.

Η σύσκεψη κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών για την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας και να διοργανωθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για το θέμα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:30 μμ στην κεντρική πλατεία Θήβας.

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε ο κ. Γ. Καβάλος, Πρόεδρος Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

«Καταρχήν να πούμε ότι είναι γενική και αδιαμφισβήτητη η διαπίστωση ότι το Γ.Ν. Θήβας συγκεκριμένα και οι δομές υγείας οι λοιπές της περιοχής, είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν κατά την έναρξη της πανδημίας. Μιλάμε για έξι μήνες μετά όπου οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της περιοχής έκαναν θυσίες, η κυβέρνηση όμως δεν φρόντισε να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να θωρακίσει το Ε.Σ.Υ. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στην έξαρση του 2ου κύματος της πανδημίας, με κρούσματα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, πρόσφατα στην περιοχή μας, με πρόσφατα κρούσματα μόλις εχθές, προχθές σε χωριά της περιοχής και βλέπουμε αντί το νοσοκομείο να είναι επανδρωμένο για να λειτουργήσει με ασφάλεια για την υγεία των πολιτών, το βλέπουμε εντελώς αποδυναμωμένο με την παθολογική κλινική να έχει κλείσει. Όλα αυτά που λένε ότι θα λειτουργήσει είναι με μπαλώματα και στην ουσία δεν λειτουργεί η παθολογική κλινική, δεν μπορεί να λειτουργήσει με γενικούς γιατρούς που αποδυναμώνουν άλλα κέντρα υγείας της περιοχής. Στη βάση αυτή και αφού έχουν προηγηθεί δύο άλλες συσκέψεις, σωματεία της περιοχής αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία με ένα σχετικό ψήφισμα όπου καταθέτει και συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, των δομών υγείας της περιοχής, με γνώμονα της προάσπισης της ζωής μας σε αυτές τις συνθήκες, γιατί για αυτό μιλάμε, κάποτε λέγαμε ότι αντιμετωπίζεται ως κόστος η υγεία, και αυτές είναι οι συνέπειες που βλέπουμε σήμερα. Τώρα δυστυχώς κινδυνεύουμε να το πληρώσουμε και με τις ίδιες μας τις ζωές. Σε αυτή τη φάση λοιπόν βρίσκεται και η σημερινή μας πρωτοβουλία γιατί έγιναν δύο συσκέψεις, λύσεις δεν βρέθηκαν και εμείς λέμε ότι πρέπει επιτέλους να χαραχτεί εδώ μια διεκδικητική ρότα.»