ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠαλαίμαχοι Λεβαδειακού: Όλοι μαζί για τον Νίκο

ΒΟΙΩΤΙΑ

Παλαίμαχοι Λεβαδειακού: Όλοι μαζί για τον Νίκο

Παλαίμαχοι Λεβαδειακού: Όλοι μαζί για τον Νίκο

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό τους έργο οι παλαίμαχοι του Λεβαδειακού θα βρεθούν στην Μαλεσίνα όπου την Δευτέρα 12/10/2020 στις 5.30 το απόγευμα θα δώσουν αγώνα με την ομάδα Επιλέκτων Παλαιμάχων Χαλκίδας στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια που γίνεται για τον νεαρό Νίκο Ιωάννου ο οποίος δίνει αγώνα για τη ζωή του αφού η θεραπεία είναι πολυδάπανη μετά από το σοβαρό τροχαίο που είχε.

Με το ίδιο σύνθημα “Όλοι μαζί για τον Νίκο” και οι παλαίμαχοι του Λεβαδειακού όπως κάνουν πάντα συμβάλουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου που θα γίνει στο γήπεδο της Μαλεσίνας.

Το ιστορικό του άτυχου Νίκου Ιωάννου όπως καταγράφηκε από το mag24.gr

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου 2019 όταν ο νεαρός Νίκος Ιωάννου, εν ώρα εργασίας με μηχανάκι ντελίβερι, έπεφτε θύμα τροχαίου στην πόλη της Αταλάντης, στη Φθιώτιδα.

Ο 20χρονος από την Αταλάντη, είχε επιστρέψει πατρικό του για το καλοκαίρι, από την Αθήνα όπου σπούδαζε, και δούλευε ως ντελιβεράς.

Εκείνο το πρωινό είχε μόλις παραδώσει μια παραγγελία σε κατάστημα λίγο έξω από την Αταλάντη και επέστρεφε πίσω. Κινούνταν με το μηχανάκι του και με χαμηλή ταχύτητα – όπως έδειξε η πραγματογνωμοσύνη – στον δρόμο που συνδέει την Αταλάντη με τη Σκάλα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο τύπου βαν, στο σημείο που βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα όταν ξαφνικά το εν λόγω Ι.Χ. παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες στο προαύλιο του Α.Τ έκανε αναστροφή και βγήκε κάθετα στον δρόμο παράνομα και συγκρούστηκε με το διερχόμενο δίκυκλο του νεαρού Νίκου που κινούνταν κανονικά στην πορεία του. Αποτέλεσμα του τροχαίου ο 20χρονος να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα.

Η περιπέτεια της υγείας του Νίκου…Ένας χρόνος από τη ζωή του στα νοσοκομεία

Ο 20χρονος χειρουργήθηκε στο κεφάλι και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. Επί 2 μήνες στην εντατική ο Νίκος πάλεψε για τη ζωή του. Πάλεψε πολύ σκληρά και μετά από καιρό ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από τους γιατρούς. Ο 21χρονος πλέον, Νίκος είναι ένας μαχητής κι ένα εξαιρετικό παιδί για το οποίο όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Εδώ και 10 σχεδόν μήνες, αφού βγήκε από την εντατική, νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης Animus στη Λάρισα και δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα για να κερδίσει πίσω την υγεία και τη φυσιολογική ζωή που θα είχε σαν κάθε νέο παιδί. Δίπλα του, όλο αυτό το διάστημα, οι γονείς του και ο αδερφός του Πάνος, ο οποίος πριν λίγο καιρό, στα γενέθλια του Νίκου, είχε ανεβάσει στο facebook ένα πολύ συγκινητικό ποστ:

Τα 21α γενέθλια του Νίκου, αγκαλιά με τον αδερφό του Πάνο, στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία αγκαλιά με τον αδερφό του ξαπλωμένο στο κέντρο αποκατάστασης και λίγα λόγια που συγκινούν… «Αδερφάκι μου στα γράφω εδώ για να τα βλέπουμε σε λίγο καιρό και να γελάμε! Χρόνια πολλά αδερφέ μου, σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για τη δύναμη που μου έδινες πριν και μου δίνεις και τώρα! Είμαι και θα είμαι το στήριγμά σου όπως κι εσύ το δικό μου! Του χρόνου προσεύχομαι και παρακαλάω να είμαστε σπίτι μας να γιορτάζουμε μαζί με όλους όσους σε αγαπάνε τα γενέθλιά σου! Δεν χρειάζεται εδώ να γράφω περισσότερα στα λέω από κοντά συνέχεια. Μόνο τη δύναμή σου και το πείσμα σου να έχω! Θα δικαιωθείς κι εσύ και η οικογένειά μας αδερφέ, εδώ είμαι εγώ για να παλέψω και ψηλά ο Θεός που θα δείξει το έλεός Του και τη φιλευσπλαχνία Του!»

Ο Νίκος σήμερα είναι αρκετά καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τον αδερφό του με τον οποίο επικοινώνησε το MAG24, και ευχόμαστε όλοι σύντομα να γυρίσει σπίτι του , στις σπουδές του και στη ζωή που θα έπρεπε να ζει.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είναι σημαντικό να συνεχισθούν οι θεραπείες που γίνονται στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλεύεται ο νεαρός από την Αταλάντη, τα νοσήλια του οποίου βαραίνουν πολύ την οικογένεια. Πολύ σημαντική υπήρξε η συμβολή του κόσμου της τοπικής κοινωνίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα , που έχει βοηθήσει την οικογένεια Ιωάννου ενισχύοντάς την οικονομικά – μέσω του λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η οικογένεια του Νίκου σε μήνυμά της ευχαριστεί θερμά για μία ακόμη φορά όλους τους συνανθρώπους μας για την αλληλεγγύη τους και την πολύτιμη βοήθειά τους χωρίς την οποία θα αδυνατούσαν να καλύψουν τις ιατρονοσηλευτικές ανάγκες του παιδιού τους μετά το ατύχημα.

Όσο αφορά στην οικονομική αποζημίωση από την Ασφάλεια του οδηγού του ΙΧ που τραυμάτισε τον Νίκο, με την οποία θα κάλυπτε η οικογένεια τα έξοδα αποκατάστασης, δυστυχώς δεν έχουν λάβει κάτι ακόμα αφού, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ο οδηγός έκανε αρνητική δήλωση στην Αστυνομία ρίχνοντας την ευθύνη του ατυχήματος στον νεαρό οδηγό, που σημαίνει ότι πρέπει δικαστικώς να αποδείξουν το αντίθετο.

Έναν χρόνο μετά και στο σημείο τους ατυχήματος στην Αταλάντη δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα

«Κραυγή» αγωνίας από το περιβάλλον του άτυχου Νίκου, για το επικίνδυνο σημείο στο Α.Τ Αταλάντης το οποίο συνεχίζει να αποτελεί «καρμανιόλα»! Υπάρχει, όπως μας ενημερώνουν, φόβος για την πιθανότητα να συμβεί και πάλι ένα παρόμοιο τροχαίο ατύχημα σαν αυτό του Νίκου και αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για να αλλάξει κάτι , παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Αστυνομική Διεύθυνση, Δήμος Λοκρών και Περιφέρεια Στερεάς δεν έδειξαν απολύτως κανένα ενδιαφέρον να μετακινήσουν το ΑΤ από το συγκεκριμένο σημείο αλλά και ούτε να κάνουν παρεμβάσεις με σκοπό την ασφάλεια στην οδική κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, τονίζει η οικογένεια του Νίκου που έναν χρόνο μετά το φοβερό ατύχημα, τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί και κάποιος άλλος να ζήσει τον πόνο τους ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αποφευχθεί κάτι τέτοιο…

Δώσε κι Εσύ Δύναμη στον Νίκο να επιστρέψει σύντομα κοντά μας!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αρ. Λογαριασμού: 5162-098252-957

IBAN: GR07 0172 1620 0051 6209 8252 957 

Δικαιούχοι: ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Πηγή: e-scorpios.gr/