ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΗ τηλεργασία στη Στερεά Ελλάδα

Η τηλεργασία στη Στερεά Ελλάδα

Η τηλεργασία στη Στερεά Ελλάδα

Τα νέα δεδομένα της οικονομίας έχουν αναγκάσει χιλιάδες συμπολίτες μας να εργάζονται μέσω τηλεργασίας

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας, από την επαφή μας με άλλους ανθρώπους, την καθημερινότητα μας αλλά και τον εργασιακό χώρο. Πολλοί αναγκάστηκαν, «εν μια νυκτί» να εργαστούν μέσω τηλεργασίας, με πολλαπλές καταγγελίες να έχουν γίνει στη ΓΣΕΕ, όπου δηλώνουν πως οι εργοδότες δεν καλύπτουν το κόστος του εξοπλισμού για να μπορεί ο εργαζόμενος να δουλεύει άρτια από το σπίτι του. Ακόμη, γίνονται σωρεία καταγγελιών πως επιχειρήσεις δεν καλύπτουνι τα έξοδα σύνδεσης του δικτύου του τηλεργαζόμενου ή το επιπλέον έξοδο που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που ο εργαζόμενος χρειαστεί αναβάθμιση της γραμμής του δικτύου για να μπορεί να δουλεύει.

Αναλυτικά τα στοιχεία της τηλεργασίας στην Ελλάδα - Πόσοι εργάζονται στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με το Money Review, στην Αττική μόνο τον Δεκέμβριο (έως 22 Δεκεμβρίου) έχουν δηλωθεί 309.254 εργαζόμενοι σε τηλεργασία ενώ το σύνολο των εργαζομένων που έχουν υπαχθεί από τον Οκτώβριο αγγίζει το 1.000.000. Στην Περιφέρεια Αττικής ίσχυε υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων από τις 25 Σεπτεμβρίου ενώ από 3 Νοεμβρίου το ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας αυξήθηκε σε 50%. Στη κεντρική Μακεδονία οι εργαζόμενοι που έχουν δηλωθεί σε τηλεργασία το Δεκέμβριο είναι μόνο 22.700 ενώ στη Στερεά Ελλάδα 5.757.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το 2019 μόνο το 5,4% των εργαζομένων δούλευε με τηλεργασία ενώ το ποσοστό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας εκτοξεύθηκε στο 40%.