ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΧαλάει ο καιρός στην Εύβοια - Έκτακτο δελτίο καιρού

Χαλάει ο καιρός στην Εύβοια - Έκτακτο δελτίο καιρού

Χαλάει ο καιρός στην Εύβοια - Έκτακτο δελτίο καιρού

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Την Κυριακή εκδόθηκε έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο ανέφερε πως από το βράδυ της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου 2020, έως και την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Φαίνεται πως τα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την ανατολική Στερεά Ελλάδα αλλά και την Εύβοια.

Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Εύβοιας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, επισήμανε το γεγονός πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

«Προειδοποιούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα συνιστάται στους πολίτες:

• Σε περίπτωση ανάγκης να καλέσουν εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

• Να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και να βεβαιωθούν ότι το γνωρίζουν.

• Να μην αγνοούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.»