ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘωμάς Κιούσης: Σε αυστηρό απαγορευτικό η Βοιωτία

Θωμάς Κιούσης: Σε αυστηρό απαγορευτικό η Βοιωτία

Θωμάς Κιούσης: Σε αυστηρό απαγορευτικό η Βοιωτία

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θηβαίων

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα λοιπόν ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται στη Βοιωτία. Μαθαίνουμε ότι τα κρούσματα μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά ρόλο στην απόφαση έπαιξε η ηλικιακή διαστρωμάτωση (αρκετοί νέοι στην ηλικία) και οι δυσκολίες ιχνηλάτησης σε σχέση με τα κρούσματα.

Δεν πιστεύω ότι έχουν προηγούμενα με τη Βοιωτία. Λέμε ότι εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, όμως από την άλλη, η ορθή – κοφτή ανακοίνωση, δε βοηθά στην κατανόηση των δεδομένων και της αναγκαιότητας, στην αναγνώριση ατομικών λαθών και τα νέα μέτρα έρχονται σε μια συγκυρία που ο κόσμος έχει κουραστεί ή και αγανακτήσει, διαπιστώνει παλινωδίες και επαγγελματίες και επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Το θέμα της σωστής ενημέρωσης συνυπάρχει όπως φαίνεται και με προβλήματα οργάνωσης:

Κατά πόσο θα είναι ενημερωμένοι οι πολίτες και δε βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων από την αιφνιδιαστική και άμεση απόφαση με εφαρμογή των πιο αυστηρών μέτρων από σήμερα το πρωί στις 06:00;

Επίσης, η Πολιτική Προστασία, αναφέρει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα μεριμνεί για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Πώς και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό για να μην είναι λόγια του αέρα; Μέχρι τώρα δεν είδαμε κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από κάποια άλλη πλευρά.

Κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη ανακοινωθεί για να υπάρχει κάποιος χρόνος ενημέρωσης και πάντως πριν την έναρξη εφαρμογής των πιο αυστηρών μέτρων. Ούτε μπορούμε να πούμε ότι η απόφαση ήρθε για τους αρμόδιους σαν κεραυνός εν αιθρία μετά τα μέτρα στον Αλίαρτο.

Στην Βοιωτία και ειδικά στα χωρία μας, υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αυτών των υπηρεσιών. Πολλοί από αυτούς μάλιστα όπως οι πιο ηλικιωμένοι, δεν έχουν καν πρόσβαση στα παιδιά τους, ενώ ούτε και η πρόσβαση στα αστικά κέντρα του νομού είναι εύκολη για μετακινήσεις ανάγκης. Θυμίζω ότι εδώ και ένα δίμηνο δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από και προς τα χωριά.