ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕρωτήματα του Ε.Κ. Θήβας για το lockdown στη Βοιωτία

Ερωτήματα του Ε.Κ. Θήβας για το lockdown στη Βοιωτία

Ερωτήματα του Ε.Κ. Θήβας για το lockdown στη Βοιωτία

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, θέτει ορισμένους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν από την ανακοίνωση του lockdown στη Βοιωτία, από την Πολιτική Προστασία.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σχετικά με το αιφνιδιαστικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας από τις 12-01-2021 έως τις 18-01-2021 (όπου θα γίνει νέα αξιολόγηση) με εντολή του υφυπουργού πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, θέλουμε δημοσίως να θέσουμε ορισμένους προβληματισμούς.

Για την απόφαση αυτή ο υφυπουργός έλαβε υπόψη του τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την διεξαγωγή μαζικών τεστ;

Σε μια περιφερειακή ενότητα που αναπτύσσεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Χώρας και την οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από την Αττική αλλά και άλλες όμορες περιφερειακές ενότητες με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών ,αναρωτιόμαστε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που αρκούνται κατά κύριο λόγο στον περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 .

Ποιός ελέγχει την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπει το σκληρό lockdown και τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τις επιχειρήσεις ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους; Εκτός αν οι εργαζόμενοι έχουν ανοσία στο ιό.

Θεωρούμε τουλάχιστον επιβεβλημένο εκ μέρους της πολιτείας και του ΕΟΔΥ τον άμεσο και συνεχή έλεγχο τήρησης όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται στους εργασιακούς χώρους καθώς και την διεξαγωγή συνεχών μαζικών τεστ σε όλες τις επιχειρήσεις εντός της ΠΕ Βοιωτίας.»