ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώτα Πούλου: Απαράδεκτη η αναβολή εμβολιασμού των οδοντιάτρων!

Γιώτα Πούλου: Απαράδεκτη η αναβολή εμβολιασμού των οδοντιάτρων!

Γιώτα Πούλου: Απαράδεκτη η αναβολή εμβολιασμού των οδοντιάτρων!

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώτα Πούλου, αντέδρασε έντονα στην αναβολή του εμβολιασμού των οδοντιάτρων, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση της πως «Ο Υπουργός Υγείας είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις για αυτή την εντελώς ανορθολογική απόφαση.»

Η ανακοίνωση:

«Απροστάτευτους απέναντι στον κορωνοϊό φαίνεται πως αφήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τους οδοντίατρους της Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με την απόφασή της να αναβάλει τον εμβολιασμό τους που ήταν προγραμματισμένος στην πρώτη προτεραιότητα.  

Κατέθεσα σήμερα Αναφορά στην Βουλή με την σχετική Ανακοίνωση που εξέδωσε στις 14 Ιανουαρίου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βοιωτίας.

Ο Υπουργός Υγείας είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις για αυτή την εντελώς ανορθολογική απόφαση. Ο κίνδυνος που διατρέχουν οι οδοντίατροι είναι πολύ μεγάλος, τόσο λόγω της παρατεταμένης εγγύτητας με τον ασθενή, όσο και λόγω του αερολύματος που προκαλείται από τα εργαλεία τους. 

Οι οδοντίατροι πρέπει να ενταχθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα εμβολιασμών.»

Η διαμαρτυρία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας

«Λίγες μέρες πριν ενημερωθήκαμε από την ΕΟΟ πως η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών ενέκρινε την ένταξη μας στην πρώτη φάση τους. Κληθήκαμε να συντάξουμε λίστες και να συγκεντρώσουμε τα ΑΜΚΑ των ενδιαφερομένων προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανωτέρω διαδικασία, το οποίο και υλοποιήσαμε. Μολαταύτα, με λύπη διαπιστώνουμε ότι στο μεταξύ για άλλη μια φορά ο κλάδος μας έχει παραγκωνιστεί και ότι η διαδικασία παραβλέπει ανορθολογικά την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας.

Οι γιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ηλικίας και επικινδυνότητας, ήδη παίρνουν ημερομηνίες εμβολιασμού από ανεξάρτητη πλατφόρμα. Ο κλάδος μας αδικαιολόγητα μετατίθεται σε μελλοντική ημερομηνία και ξεχωριστή διαδικασία. Θεωρούμε ότι ηγεσία του κλάδου οφείλει να θέσει πολύ επιτακτικά την ανάγκη εξορθολογισμού της διαδικασίας και να απαιτήσει την αναγνώριση του επαγγελματικού κινδύνου και της προσφοράς μας.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα και με απόλυτη διαφάνεια να εξασφαλίσει την δίκαιη διενέργεια της εμβολιαστικής διαδικασίας . Ο πρόεδρος Κων)νος Κορδατζής Η γεν. Γραμματέας Λ. Ανδρίτσου»