ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚλειστό λόγω κορωνοϊού το Υποθηκοφυλάκειο Θήβας

Κλειστό λόγω κορωνοϊού το Υποθηκοφυλάκειο Θήβας

Κλειστό λόγω κορωνοϊού το Υποθηκοφυλάκειο Θήβας

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σωσώ Μανάρα

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, κ. Σ. Μανάρα, μίλησε στο «Ράδιο Θήβα» τόσο για την πρόσφατη εκλογή του κ. Ι. Κτιστάκη ως δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας και για μια σειρά άλλων ζητημάτων.

Δεν στήριξε του δικηγόρους η Κυβέρνηση

Η κ. Μανάρα ανέφερε πως δεν έχουν λάβει το επίδομα του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν μας στήριξε, είναι λυπηρό, εγώ ανήκω σε αυτή την πολιτική, όμως δεν μας στήριξε καθόλου. Θεώρησε ότι με τα λίγα ανοίγματα που έχουμε, ότι με κάποιες διαδικασίες που μπορούμε να κάνουμε και λανθασμένα βλέποντας μεγάλα δικηγορικά γραφεία, και όχι τα μικρά, θεώρησε ότι εμείς δεν πληττόμαστε τόσο πολύ όσο πλήττονται οι άλλοι κλάδοι, δυστυχώς.» Η κ. Μανάρα επισήμανε στη συνέχεια πως «μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ η αντιμετώπιση της κυβέρνησης και βέβαια ζητήσαμε αυτό που δικαιούμαστε από τον ΟΑΕΔ, εμείς δηλαδή δίνουμε ο κάθε δικηγόρος, δίνοντας τις ασφαλιστικές του εισφορές δεν θεωρούνται νόμιμες αν δεν συνοδεύονται από τα 120 ευρώ που δίνουμε, αυτό το ποσό που δίνουμε είναι ανταποδοτικό, το δίνουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση να μπορούν να το δώσουν στους δικηγόρους, αυτό ζητήσαμε, αυτό διεκδικήσαμε ως επί το πλείστον και ομολογώ κανείς δεν έχει απαντήσει, δεν ξέρω τι έχουν γίνει τα χρήματα, έχουμε φτάσει σε ακραίες καταστάσεις με το Υπουργείο Εργασίας.»

Κλειστό λόγω κορωνοϊού το Υποθηκοφυλάκειο Θήβας

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας γνωστοποίησε μέσα από το «Ράδιο Θήβα» πως την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έκλεισε το Υποθηκοφυλάκειο Θήβας λόγω κρούσματος κορωνοϊού. «Ήδη έχει ενημερωθεί η εισαγγελέας, θα είναι σήμερα και αύριο κλειστό, αύριο θα γίνει η απολύμανση, ωστόσο μίλησα και με την υποθηκοφύλακα, αλλά είναι δεδομένο ότι ο υπάλληλος που ήταν εκεί βρέθηκε θετικός και τώρα ψάχνονται όλοι οι συνάδεφλοι και από εδώ και από άλλα μέρη επειδη γιατί έχουν πάει να κάνουν τον έλεγχο, γιατί δεν κάθεσαι δύο λεπτά, μπορεί να κάτσεις και μια ώρα εκεί. Οπότε καταλαβαίνεται τι έχει γίνει σήμερα.»