ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚαθημερινά μαζικά τεστ ζητά το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Καθημερινά μαζικά τεστ ζητά το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Καθημερινά μαζικά τεστ ζητά το Εργατικό Κέντρο Θήβας

Το Ε.Κ.Θ. απέστειλε επιστολή προς τον Υπ. Εργασίας, τον Υπ. Υγείας και τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Σε επιστολή που απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Θήβας, προς τον Υπ. Εργασίας, κ. Χατζηδάκη, τον Υπ. Υγείας, κ. Κικίλια και τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, ζητά, μετά την νέα παράταση της καραντίνας στους Δήμου Θηβαίων και Τανάγρας, να πραγματοποιούνται «καθημερινά μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς με δαπάνη της πολιτείας» και παράλληλα να «να δοθούν εντολές στο ΣΕΠΕ και την αρμόδια Διεύθυνση Βιομηχανίας για καθημερινούς μαζικούς ελέγχους στου χώρους δουλειάς, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και τρόποι μεταφοράς εργαζομένων) και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.»

Η επιστολή

ΠΡΟΣ:

•ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

•ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κο Π. ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

•ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

•ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

•ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Κο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

•ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κο Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ

«Το Εργατικό Κέντρο Θήβας μετά τη νέα παράταση του σκληρού lockdown έως   8-2-2021 στους Δήμους Θήβας & Τανάγρας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται για τις ανησυχίες και τα ερωτήματα που είχε θέσει από τις 13-1-2021.

Στους Δήμους Θήβας & Τανάγρας αναπτύσσεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδας με καθημερινή μεταφορά χιλιάδων εργαζομένων από & προς την Π.Ε. Αττικής, Π.Ε. Εύβοιας & άλλες Π.Ε. οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί κόκκινες.

Ζητάμε από τα συναρμόδια Υπουργεία να διενεργούνται καθημερινά μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς με δαπάνη της πολιτείας, ώστε κατόπιν της διαμορφωθείσης κατάστασης να αποτραπεί η έκρηξη της υπερμετάδοσης του Covid 19, ειδικά αυτή την περίοδο όπου έχουν διαπιστωθεί και μεταλλάξεις.

Επίσης ζητάμε να δοθούν εντολές στο ΣΕΠΕ και την αρμόδια Διεύθυνση Βιομηχανίας για καθημερινούς μαζικούς ελέγχους στου χώρους δουλειάς, ώστε να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και τρόποι μεταφοράς εργαζομένων) και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και βοήθεια.»