ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Μουλκιώτης: «Αναγκαία η άμεση κύρωση της Σύμβασης 190 του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας»

Γ. Μουλκιώτης: «Αναγκαία η άμεση κύρωση της Σύμβασης 190 του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας»

Γ. Μουλκιώτης: «Αναγκαία η άμεση κύρωση της Σύμβασης 190 του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας»

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση-ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Υπουργο Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητάει την άμεση κύρωση της Σύμβασης 190 του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κ.Ο., Ευαγγελία Λιακούλη, Τομεάρχη Εσωτερικών και Νάντια Γιαννακοπούλου, Τομεάρχη Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μουλκιώτης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Επισημαίνω ότι ενώ η κύρωση της Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την βία και την παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας αποδεικνύεται περισσότερο αναγκαία σήμερα από κάθε άλλη φορά, η Πολιτεία δεν έχει αναλάβει έντονες αποτελεσματικές δράσεις εν γένει της αντιμετώπισης του φαινομένου διακρίσεων και βίας στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων.

Τονίζω ότι απαιτείται η ενημέρωση, επιμόρφωση και εκπαίδευση των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε σχέση με τα διεθνώς ισχύοντα για την εξάλειψη των φαινομένων βίας και παρενόχλησης στους χώρους της εργασίας.

Ζητώ από την Κυβέρνηση να υιοθετήσει μία συνολική πολιτική για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία και να προχωρήσει άμεσα στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Ερωτώ εάν θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ειδικότερη πρόβλεψη στον ισχύοντα ποινικό κώδικα των αδικημάτων, που αφορούν τα φαινόμενα βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας σε βάρος των εργαζομένων και εκτός χώρων εργασίας, ως προς την περιγραφή, τις ποινές και την παραγραφή των αδικημάτων. 

Ζητώ από την Κυβέρνηση να σχεδιάσει και να εφαρμόσει προληπτικά και διορθωτικά μέτρα, να προστατεύσει όλα τα πρόσωπα στον χώρο της εργασίας, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος και να στηρίξει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα βίας και παρενόχλησης.»