ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Υπό διάλυση» η δομή προσφύγων στη Θήβα

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Υπό διάλυση» η δομή προσφύγων στη Θήβα

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Υπό διάλυση» η δομή προσφύγων στη Θήβα

«Ο σημερινός διοικητής έχει καταφέρει για πρώτη φορά να φορτώσει τη Δομή με 1200 πρόσφυγες, στοιβάζοντας τους 10-10 σε χώρους των τεσσάρων ατόμων»

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τον θάνατο ενός 6χρονου αγοριού από το Ιράκ στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα, ο οποίος προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο. Η ανακοίνωση αναφέρει πως «Το τελευταίο διάστημα πολλές από τις υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα το συγκρότημα να βρίσκεται υπό διάλυση.»

Παράλληλα υπογραμμίζει πως στην εν λόγω δομή φιλοξενούνται 1.200 πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να τοποθετούνται 10 άτομα σε χώρους διαμορφωμένους για 4. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας υποστηρίζει πως «Οι εργαζόμενοι στη Δομή είναι ελάχιστοι, η φύλαξη του χώρου έχει ανατεθεί σε Ιδιωτική εταιρεία και όλα λειτουργούνε με «τον αυτόματο πιλότο».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τόσο εμείς όσο και η κοινωνία της Βοιωτίας, το θάνατο του εφτάχρονου προσφυγόπουλου στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο χώρο διαμονής. Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια ούτε της φωτιάς ούτε και του θανάτου του άτυχου παιδιού. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και σε ολόκληρη την προσφυγική κοινότητα της Δομής. Αναμένουμε σύντομα οι αρμόδιες αρχές να απαντήσουν για τα αίτια του σκληρού αυτού δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε κάποιες παρατηρήσεις μας σχετικά με τη λειτουργία της Δομής. Το τελευταίο διάστημα πολλές από τις υποδομές έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα το συγκρότημα να βρίσκεται υπό διάλυση. Ο σημερινός διοικητής –ένας εκ των αρίστων της κυβέρνησης, πρώην γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Βόλου- έχει καταφέρει για πρώτη φορά να φορτώσει τη Δομή με 1200 πρόσφυγες, στοιβάζοντας τους 10-10 σε χώρους των τεσσάρων ατόμων. Οι εργαζόμενοι στη Δομή είναι ελάχιστοι, η φύλαξη του χώρου έχει ανατεθεί σε Ιδιωτική εταιρεία και όλα λειτουργούνε με «τον αυτόματο πιλότο». Τα προσφυγόπουλα από την αρχή του σχολικού έτους περιμένουν εκπαιδευτικούς αλλά φαίνεται πως θα αργήσουν πολύ ακόμα.

Να γιατί αντέδρασαν οι πρόσφυγες στην εμφάνιση της Πυροσβεστικής, που κλήθηκε να σβήσει τη φωτιά, και η οποία Πυροσβεστική μπορεί να μην φέρει καμιά ευθύνη για το περιστατικό και την εξέλιξή του.