ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στη PIPELIFE στη Θήβα

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στη PIPELIFE στη Θήβα

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στη PIPELIFE στη Θήβα

«Ο αγώνας των εργαζομένων της PIPELIFE να μετατραπεί σε υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και του λαού της περιοχής»

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βουλευτής Ευβοίας, κ. Γιώργο Μαρίνο, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, το εργοστάσιο της PIPELIFE στη Θήβα, όπου μετέφερε στο σωματείο των εργαζόμενων τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που πραγματοποιούν για να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, κ. Θανάσης Καραμάνος, ανέφερε: «Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Απαιτούμε να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό και να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας, όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια.» Παράλληλα σημείωσε πως: «Όλα αυτά τα χρόνια «βάζαμε πλάτη» σε ό,τι μας ζητούσε η εταιρεία και τώρα μας πετάει στο δρόμο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όσο αντέξουμε». Στη στήριξη που παρέχει στους εργαζόμενους της "PIPELIFE" το Εργατικό Κέντρο Θήβας και τα Σωματεία της περιοχής αναφέρθηκε ο Κώστας Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας πως «αν δεν υπήρχε δυναμική παρέμβαση και αντίδραση από τους εργαζόμενους, ενδεχόμενα να είχαν γίνει ήδη οι απολύσεις».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρίνος, τόνισε αρχικά ότι το ΚΚΕ βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα εξαντλήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, μέσα και έξω από την Βουλή, για να στηρίξει τον αγώνα τους και το δικαίωμα στη δουλειά. Πρόσθεσε επίσης ότι ο αγώνας των εργαζομένων της "PIPELIFE" θα πρέπει να αγκαλιαστεί και να γίνει υπόθεση των Σωματείων, των εργαζομένων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, μέσα από την έκφραση έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Σημείωσε επίσης ότι το παράδειγμα της πολυεθνικής που ανήκει η "PIPELIFE" το έχει ζήσει εργατική τάξη πολλές φορές, τονίζοντας ότι "αποτελεί μία ακόμη ξεκάθαρη απόδειξη ότι τα εργοστάσια τα κλείνει η εργοδοσία κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος και όχι οι αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων". Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ενώ παράλληλα προσδιόρισε ότι "μεγάλες ευθύνες φέρουν όλες οι κυβερνήσεις, Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΣΥΡΙΖΑ, για το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν «φουσκώνοντας τα πανιά» της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων και εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους".

Παράλληλα, ο Γιώργος Μαρίνος, προσδιόρισε ότι "οι εργάτες παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά και τον κόπο τους και οι καπιταλιστές βγάζουν κέρδη σε βάρος τους". Και τόνισε:" Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με αυτό το κράτος των καπιταλιστών, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και να ανοίξει τον δρόμο για τη μεγάλη ανατροπή και για να αναλάβει, όταν διαμορφωθούν οι όροι, την ευθύνη της εξουσίας σε αυτήν τη χώρα".