ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυναγερμός σε μοναστήρι στη Φθιώτιδα - Νεκρός 62χρονος μοναχός

Συναγερμός σε μοναστήρι στη Φθιώτιδα - Νεκρός 62χρονος μοναχός

Συναγερμός σε μοναστήρι στη Φθιώτιδα - Νεκρός 62χρονος μοναχός

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ένας 62χρονος μοναχός, στην Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού Τιθορέας, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά από ανακοπή. Σε εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ο μοναχός είχε μολυνθεί και από τον κορωνοϊό.

Ένας ακόμη μοναχός, 53 ετών, βρέθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό. Αρχικά σε επίσκεψη του στο Γεν. Νοσοκομείο Θήβας υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως και αφού επέστρεψε στη Μονή άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα του ιού με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε μοριακό τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Ο 53χρονος μοναχός πλέον νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Θήβας.

Η Ιερά Μονή θα παραμείνει κλειστή έως και τις 23 Μαρτίου ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η Ιερά Μονή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του μοναχού

«Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες εκοιμήθει εν Κυρίω ο αδελφός της Μονής μας , π. Δαμασκηνός από την ασθένεια του κορωνοϊού , ο οποίος ταλαιπωρούνταν από υποκείμενο καρδιακό νόσημα. Ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Πολιτική Προστασία, κλιμάκιο των υπηρεσιών ήρθε και συνέλεξε το σκήνωμα του κεκοιμημένου μοναχού για εξέταση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για τη βοήθειά τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας , κ. Αθανασία Στιβακτή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας κ. Γεώρ. Τσαρούχα , τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό, την αστυνομική διεύθυνση του Τοπικού Τμήματος της περιοχής μας , καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη συμπαράστασή τους.

Εκ της Ιεράς Μονής.»