ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Ντασιώτης: «Με την πατρίδα στις καρδιές μας»

Γιώργος Ντασιώτης: «Με την πατρίδα στις καρδιές μας»

Γιώργος Ντασιώτης: «Με την πατρίδα στις καρδιές μας»

Μήνυμα του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων για την 25 Μαρτίου

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο φετινός εορτασμός της επετείου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΊΑΣ, όπως και ο αντίστοιχος περσινός, δημιουργεί περίεργα συναισθήματα σε όλους μας.

Χωρίς παρελάσεις σχολείων, χωρίς τους πολίτες στους δρόμους, χωρίς θόρυβο. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ !!!

Σκληρή η πραγματικότητα και σίγουρα θλιβερή. Όμως ο περιορισμός δεν πρέπει να γίνει λόγος για ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, αλλά ευκαιρία ΕΘΝΙΚΗΣ και ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΣΗΣ. Είναι η άποψή μου, την οποία έχω εκφράσει ξανά δημόσια.

Πρέπει να δούμε δηλαδή, πως τιμά ο καθένας μας την Πατρίδα, αλλά και πως η Πατρίδα προστατεύει τον Πολίτη.

Η στιγμιαία Εθνική Έπαρση που προκαλεί ο εορτασμός της Επετείου αρκεί;;; Μας ξεχρεώνει;;; Νομίζω όχι!!! Ας το αναλογιστούμε, υπό αυτές τις συνθήκες, με ηρεμία.

Οι οδηγίες και οι εγκύκλιοι λένε να υψώσουμε τη γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας και να γίνει κατάθεση στεφάνων σε περιορισμένη έκταση και χωρίς συγκέντρωση κόσμου . ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟ!!!

Η ΔΙΚΗ μου πρόσκληση είναι να υψώσουμε τη Σημαία και στην καρδιά μας και να αγαπήσουμε τη Χώρα μας όπως της αξίζει.

Να την αγαπάμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και όχι μόνο στις Επετείους και να το δείχνει ο καθένας μας με πράξεις. 

Να προστατεύουμε το περιβάλλον και τους ανθρώπους της, να αγαπάμε την ιστορία της ,αλλά να γράφουμε και εμείς τις επόμενες σελίδες της ,να υποκλινόμαστε στους ήρωες, αλλά αν χρειαστεί να τους ξεπεράσουμε.

Η αγάπη στην Πατρίδα δεν απαιτεί πρόσκαιρες εξάρσεις. Απαιτεί λογική και σεβασμό σε ότι την αντιπροσωπεύει σήμερα.

Δεν απαιτεί στείρα προσκόλληση στο ηρωικό παρελθόν, που σίγουρα το τιμούμε, αλλά πορεία αντάξιά του σε όλα τα μέτωπα, όπως αυτό της εδαφικής προστασίας αλλά και της παιδείας, των δικαιωμάτων και της προόδου.

Οι ήρωες πρόγονοι μας που απελευθέρωσαν τα εδάφη της, σίγουρα αυτή την εξέλιξη προσδοκούσαν στη συνέχεια.

Το στεφάνι ,ως ένδειξη τιμής, ο καθένας μας νοητά οφείλει να το καταθέτει κάθε μέρα σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, αλλά και σε αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά και σε όλα τα μέτωπα ,για την προστασία, την προκοπή και πρόοδο της Πατρίδας.

Αύριο, ημέρα εορτασμού της Επετείου, στο Ηρώο της Έδρας του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων θα κατατεθούν σεμνά και μοναχικά στεφάνια, στη μνήμη των ηρώων, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης από όλους τους Δημότες, ενώ αντίστοιχα στις Κοινότητές μας οι Πρόεδροι θα πράξουν, μοναχικά, το ίδιο.