ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Απροστάτευτη η περιφέρεια απέναντι στην αύξηση της παραβατικότητας!»

«Απροστάτευτη η περιφέρεια απέναντι στην αύξηση της παραβατικότητας!»

«Απροστάτευτη η περιφέρεια απέναντι στην αύξηση της παραβατικότητας!»

«Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει άμεσα την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.»

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, την οποία συνυπογράφουν 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ερώτηση, η οποία απευθύνεται στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, και τον Υπ. Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, αφορά το κύμα παραβατικότητας στη περιφέρεια, με την κ. Πούλου να ζητά την λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις, τονίζοντας πως έχει γίνει έξαρση και στις κλοπές του χαλκού.

Η κ. Πούλου, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε να προσλάβει χιλιάδες «Ειδικούς Φρουρούς», χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, αλλά εγκατέλειψε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Οι λιγοστοί αστυνομικοί επιβλέπουν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα παλεύουν να προστατεύσουν σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές…

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η κατακόρυφη αύξηση κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές γεωτρήσεων, φωτοβολταϊκών πάρκων, και υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ.  

Ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν τοποθετεί αντικλεπτικά συστήματα στο δίκτυο, αλλά ούτε αντικαθιστά γρήγορα τον κλεμμένο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η άρδευση των καλλιεργειών!    

Η απόγνωση των αγροτών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πολλοί έχουν αναγκαστεί να φυλάσσουν οι ίδιοι τις αρδευτικές εγκαταστάσεις τους…

Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει άμεσα την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.»