ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΤον «τσάκωσαν» με 300 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκίδα

Τον «τσάκωσαν» με 300 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκίδα

Τον «τσάκωσαν» με 300 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκίδα

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Στη σύλληψη ενός 63χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στη χερσαία ζώνη λιμένα Χαλκίδας, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ανωτέρω περιοχή και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 63χρονο και και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του εν λόγω οχήματος, εντοπίστηκαν τριακόσια (300) πακέτα τσιγάρων και είκοσι πέντε (25) συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους ενός κιλού και διακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1,250 kg), προϊόντα που στο σύνολό τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.