ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠροχωρούν οι διαδικασίες για το νέο δικαστικό μέγαρο στη Λαμία

Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο δικαστικό μέγαρο στη Λαμία

Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο δικαστικό μέγαρο στη Λαμία

Στις τελευταίες εξελίξεις του έργου αναφέρθηκε ο Υπ. Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Υπουργός Οικονομικών, και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρ. Σταϊκούρας, σε δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η οποία αποτελείται από τον Αν. Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως Πρόεδρο, τον Υπ. Οικονομικών, τον Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και τον Υπ. Επικρατείας, η οποία αφορούσε το cluster Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, στο οποίο ως γνωστόν εντάσσεται και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως η εν λόγω επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση των προτεινόμενων τροποποιήσεων ως προς το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου, καθώς και το νέο χρηματοοικονομικό μοντέλο που συνοδεύει τον νέο προϋπολογισμό του.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει στο δελτίο τύπου:

«Το έργο μετονομάζεται και πλέον τιτλοφορείται: «Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας, Βόλου και νέας Πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, Ανακατασκευή υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ».

Η Επιτροπή εντάσσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης το καταβλητέο συμβατικό αντάλλαγμα για τους ιδιωτικούς φορείς, σε επικαιροποιημένες τιμές.

Ειδικότερα, εγκρίνει την τροποποίηση του κόστους κατασκευής για τα νέα Δικαστικά Μέγαρα Λαμίας (7.365,75 τ.μ.) και Βόλου (3.115,63 τ.μ.) από 1.000 ευρώ ανά τ.μ. που είχε οριστεί κατά την περίοδο έγκρισης του έργου, σε 1.400 ευρώ ανά τ.μ., καθώς και την αύξηση του κόστους υλικών εξοπλισμού κατά 10%, δεδομένων των σημερινών υφιστάμενων ανατιμήσεων.

Παραμένουμε σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η οποία αναλαμβάνει το συντονισμό όλων των απαραιτήτων ενεργειών για την ολοκλήρωση της Διαδικασίας Ανάθεσης της Σύμβασης Σύμπραξης, ώστε να συμβάλλουμε στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου.

Ένα πολύ κρίσιμο βήμα για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, έγινε, παρά τις τροποποιήσεις εξαιτίας μεταβολών του αντικειμένου του έργου.

Οι συστηματικές προσπάθειες συνεχίζονται.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι