ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜεγάλη διάκριση για την Θηβαία Δρ. Ελένη Κόλλια στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024

ΘΗΒΑ

#TAGS: Ελένη Κόλλια 

Μεγάλη διάκριση για την Θηβαία Δρ. Ελένη Κόλλια στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024

Μεγάλη διάκριση για την Θηβαία Δρ. Ελένη Κόλλια στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Επιτυχία και καινοτομία αναδείχθηκαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19-20 Ιουνίου 2024 και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Η Δρ. Ελένη Κόλλια ως επικεφαλής, με την ομάδα της, αποτελούμενη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέσπασαν για 2η συνεχή χρονιά το 1ο βραβείο.

Το 2023 κέρδισαν με το προϊόν τους «Peelaste», το οποίο αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, με βάση τη φλούδα πατάτας, προσφέροντας μια μοναδική και καινοτόμα λύση στο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων (food waste). Η ομάδα εκπροσώπησε τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Anuga, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία (Γερμανία).

Φέτος κέρδισαν ξανά την 1η θέση με το προϊόν τους «LegumiNutty». Το "LegumiNutty" είναι ένα ζυμoύμενο άλειμμα από ρεβίθια και ξηρούς καρπούς. Αυτό που κάνει το προϊόν να ξεχωρίζει είναι η καινοτόμος χρήση υποπροϊόντων από την βιομηχανία παραγωγής γιαουρτιού και φυτικών ροφημάτων. Το "LegumiNutty" είναι ένα νόστιμο άλειμμα, φιλικό προς το περιβάλλον, πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με πάνω από 200 δισεκατομμύρια CFU ζωντανών καλλιεργειών γιαούρτης. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών SIAL, που θα διεξαχθεί στις 19-20 Οκτωβρίου 2024 στο Παρίσι (Γαλλία). 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Δρ. Ελένη Κόλλια με καταγωγή από την Θήβα, αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Χημεία Τροφίμων από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2019 ολοκλήρωσε τις Διδακτορικές της σπουδές στη Χημεία και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών, τιμήθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (HFRI) και το Γενικό Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογίας (GSRT). Το 2022, η Δρ. Ελένη Κόλλια απέκτησε επίσης πτυχίο στη Φαρμακευτική από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί του παρόντος ασκεί διδακτικό έργο στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και μεταδιδακτορική έρευνα συμμετέχοντας σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα. Το πεδίο έρευνας της είναι η Μικροβιολογία και η Χημεία Τροφίμων.

Η Δρ. Ελένη Κόλλια και η ομάδα της, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική τους επίδοση και τη συνεισφορά τους στον τομέα της καινοτομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αποτελούν ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όσους επιδιώκουν την καινοτομία και την αλλαγή στον κόσμο της διατροφής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η βράβευση για το προϊόν «Peelaste» από τον πρόεδρο του ΣΕΒΤ και αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Ιωάννη Α. Γιώτη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η βράβευση για το προϊόν «LegumiNutty» από την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΒΤ κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό: https://www.sevt.gr/ethnikos-diagonismos-2024-apotelesmata/