ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΡομά επιτέθηκαν σε αστυνομικό στον Ορχομενό - Μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Λιβαδειάς

Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικό στον Ορχομενό - Μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Λιβαδειάς

Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικό στον Ορχομενό - Μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Λιβαδειάς

Χτύπησαν τον αστυνομικό στο κεφάλι και τα πλευρά του - Οι δράστες έσπασαν και ένα φωτοτυπικό στο Α.Τ. Ορχομενού

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ένα ακόμη περιστατικό βίας προς αστυνομικούς, από Ρομά, καταγράφηκε στη Βοιωτία, αργά το απόγευμα της της Τρίτης, 21 Ιουνίου 2022, στον Ορχομενό.

Στις 20:00 είχε ξεκινήσει ένας διαπληκτισμός ανάμεσα σε έναν Ρομά και έναν ιδιοκτήτη φούρνου, με αποτέλεσμα στο σημείο να μαζευτεί ένα μικρό πλήθος κόσμου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και έσπευσε άμεσα στο σημείο ένα περιπολικό όχημα, στο οποίο όμως επέβαινε μονάχα ένας αστυνομικός, ο οποίος και προσπάθησε να σταματήσει τον διαπληκτισμό. Δυστυχώς όμως ο προαναφερόμενος Ρομά, μαζί με τον αδελφό του και μια γυναίκα η οποία είναι επίσης Ρομά, του επιτέθηκαν βάναυσα και τον τραυμάτισαν τόσο στο κεφάλι όσο και στα πλευρά, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο υπηρεσιακό του όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν περισσότερες δυνάμεις της Αστυνομίας, τόσο από Ορχομενό όσο και από Λιβαδειά, με τον τραυματισμένο αστυνομικό να μεταφέρεται εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, και τους λοιπούς αστυνομικούς να αναζητούν τους δράστες, τους οποίους και εντόπισαν και συνέλαβαν περίπου στις 20:30.

Αρχικά οι 3 δράστες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ορχομενού, όπου αντιδρούσαν έντονα και έσπασαν και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Λιβαδειά και τώρα βρίσκονται στον Εισαγγελέα.

Οι δύο άνδρες έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας:

«Η χθεσινή επίθεση και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος Αστυνομικού του Α.Τ. Ορχομενού, με δράστες Ρομά οι οποίοι συνελλήφθησαν άμεσα από Αστυνομικές δυνάμεις αποδεικνύει περίτρανα ότι :

Α) Κανένας Αστυνομικός δεν πρέπει να περιπολεί μόνος, πολλώ δε μάλλον να επιλαμβάνεται και σε περιστατικό το οποίο κανείς δε γνωρίζει πως ενδέχεται να εξελιχθεί.

Β) Επ ουδενί δεν επιτρέπεται να αποδυναμωθούν τα ήδη υποστελεχωμένα περιφερειακά Αστυνομικά τμήματα.

Τουναντίον επιβάλλεται να ενισχυθούν στις προσεχείς μεταθέσεις, ώστε οι Αστυνομικοί να έχουν τα εφόδια που απαιτούνται για να επιτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα συμφώνως με τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές πρακτικές, οι δε πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και όχι εκτεθειμένοι σε άτομα και ομάδες που παρουσιάζουν παραβατική- αντικοινωνική συμπεριφορά.

Τα ανωτέρω θα αποτελέσουν τη θέση της Ένωσης μας και για τις προσεχείς μεταθέσεις, αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη από το 2012.

Περαστικά στο συνάδελφο και συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό του, να μεταβεί στο ΓΝ Λιβαδειάς αφού συνελλήφθησαν οι δράστες, συγχαρητήρια στις δυνάμεις που συνέδραμαν άμεσα και στη διοίκηση του ΑΤ Ορχομενού που προσήλθε τάχιστα στο σημείο.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι