ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕνημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας για τις φωτιές σε Καπαρέλλι και Δερβενοχώρια

Ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας για τις φωτιές σε Καπαρέλλι και Δερβενοχώρια

Ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας για τις φωτιές σε Καπαρέλλι και Δερβενοχώρια

Η ανακοίνωση της κ. Παπαθωμά

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023, στην περιοχή των Δερβενοχωρίων προκειμένου να υποστηρίξει με όλο τον μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, μαίνεται δυστυχώς παράλληλα του οδικού άξονα Οινόης-Μαγούλας. Κινείται σε δύσβατες περιοχές, όπου είναι αδύνατον να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις. Καίει παρθένο δάσος, παρά τις ρίψεις νερού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα και 48 οχήματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει διαθέσει ότι μηχανήματα και υδροφόρες ζητήθηκαν για την υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αυτή την ώρα έχουν επιστρατευθεί 7 υδροφόρες, 4 UNIMOC, 4 μηχανήματα έργου εκ των οποίων 3 φορτωτές και 1 D9 ερπύστρια.

Όσον αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Καπαρελλίου , η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας διέθεσε για την υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 3 υδροφόρες και 1 γκρέιντερ , όπως της ζητήθηκε. Η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι σήμερα είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

«Μετά από ολονύχτια μάχη με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Δερβενοχωρίων είναι ιδιαίτερα δύσκολες και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Βρισκόμαστε εδώ με όλα μας τα μηχανήματα και δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί. Κανένα χωριό και κανένας οικισμός δεν κινδύνεψε. Καμία ανθρώπινη ζωή δεν κινδύνεψε. Μέλημά μας η προστασία των συνανανθρώπων μας . Οι προσπάθειές μας κατευθύνονται στο να έχουμε τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.