ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Πράσινο φως» στην εκπόνηση Μελέτης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

#TAGS: Δήμος Τανάγρας  Βασίλης Περγάλιας 

«Πράσινο φως» στην εκπόνηση Μελέτης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας

«Πράσινο φως» στην εκπόνηση Μελέτης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Τανάγρας έκανε γνωστό ότι η μελέτη με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ (ΔΕ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ, ΔΗΛΕΣΙΟΥ, ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΤΑΝΑΓΡΑΣ)», που αφορά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια προχωρά σύμφωνα με την προκήρυξη σύμβασης εκπόνησης μελέτης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΑΔΑ 6Υ9146Ψ842-ΖΔΟ, 27-7-2023).

Αναλυτικότερα, η δράση αυτή θα υλοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του το Τεχνικό Επιμελητήριο αναφέρει τα εξής;

Δημοπρατείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος η μελέτη για όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας, που αφορούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια. Η επιλογή των Δήμων και των ΔΕ, όπως και του Δήμου Τανάγρας που θα πραγματοποιηθούν μελέτες, έγινε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους προς όλους τους δήμους της χώρας, σε συνδυασμό με μια σειρά κριτηρίων που είχε θέσει το ΥΠΕΝ.

Στο συμφωνητικό της σύμβασης η εκτιμώμενη Αξία της μελέτης ανέρχεται στα 1.034.986,05 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). Η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις, δεν κατανέμεται σε τμήματα και δεν θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές, καθώς ορίζονται και τμηματικές προθεσμίες, ως ακολούθως:

1. Για την υποβολή των εργασιών του 1ου Σταδίου της Α’ Φάσης, δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

2. Για την υποβολή των εργασιών του 2ου Σταδίου της Α’ Φάσης, οκτώ (8) μήνες από την οριστική παραλαβή του 1ου Σταδίου της Α’ Φάσης και την έγγραφη παροχή κατευθύνσεων για το 2ο Στάδιο από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία προς τον Ανάδοχο

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 1/9/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 . Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 11/9/2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Με τις σύγχρονες μελέτες ΤΠΣ και ΕΠΣ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών, ενώ ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα για τη δημοσιοποίηση της Περίληψης Προκήρυξης Σύμβασης Εκπόνησης Μελέτης ΤΠΣ σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας. Η εκπόνηση πολεοδομικού σχεδιασμού ήταν πάγιο αίτημά μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και να βάλουμε παράλληλα τάξη στα πολεοδομικά θέματα που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την περιοχή μας.

Ο δήμος Τανάγρας θα αποκτήσει πλέον ένα ολοκληρωμένο πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, με χρήσεις γης, με όρους και περιορισμούς δόμησης στο σύνολο της εδαφικής του έκτασης.

Με το συγκεκριμένο έργο ο πολεοδομικός σχεδιασμός γίνεται πράξη! Δημιουργούνται πλέον ευνοϊκές προϋποθέσεις για οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και παρακάμπτοντας τις παθογένειες του παρελθόντος και του παλαιότερου σχεδιασμού οδηγείται ο τόπος μας, με τις επιλογές μας, στην πρόοδο και την ανάπτυξη κερδίζοντας πλέον το στοίχημα και τον ρόλο που του αξίζει.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι