ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλ. Τραμπάκουλος: «Καταργούνται ΔΟΘ- ΔΗΚΕΘ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Ηλίας Τραμπάκουλος  Δήμος Θηβαίων 

(copyright: Radiothiva.gr)

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Καταργούνται ΔΟΘ- ΔΗΚΕΘ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ»

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Καταργούνται ΔΟΘ- ΔΗΚΕΘ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ»

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε στο ν/σ του Υπ. Εσωτερικών με το οποίο καταργούνται τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων, αναφέροντας πως η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από 1η Ιανουαρίου 2024, δεν θα έχει ΔΗΚΕΘ, ΔΟΘ, ενώ από 30 Ιουνίου 2024 δεν θα έχει ούτε  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ούτε Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Τραμπάκουλος επισήμανε πως «Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τον φόβο που υπάρχει για την υποβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης μιας και οι υπηρεσίες που παρείχαν τα νομικά πρόσωπα θα ενσωματωθούν στο οργανόγραμμα και τα επιμέρους τμήματα του δήμου.»

Αναλυτικότερα, ο κ. Τραμπάκουλος έγραψε:

«Με ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών καταργούνται στις 31-12-2023 τα ΝΠΔΔ και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις όλων των δήμων της χώρας.

Έτσι, η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει καθήκοντα στις 1-1-2024 δε θα έχει:

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ)

Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (ΔΟΘ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (από 30-6-24)

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ(από 30-6-24)

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ(από 30-6-24)

Ως αντίβαρο προβλέπει δύο επιπλέον αντιδημάρχους από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Σε ένα σύντομο διάστημα θα πρέπει, λοιπόν, να έχει μεταφερθεί στον Δήμο Θηβαίων όλο το προσωπικό με όποια σχέση κι αν εργάζεται και να τοποθετηθεί σε νέες θέσεις εργασίας αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας. Επίσης, θα πρέπει να μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία, έσοδα, έξοδα, δάνεια και λοιπές αρμοδιότητες και εκκρεμότητες γεγονός που θα πιέσει κι άλλο τα ήδη πιεσμένα και υποστελεχωμένα τμήματα του δήμου.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τον φόβο που υπάρχει για την υποβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης μιας και οι υπηρεσίες που παρείχαν τα νομικά πρόσωπα θα ενσωματωθούν στο οργανόγραμμα και τα επιμέρους τμήματα του δήμου.

Σε διοικητικό επίπεδο θα υπάρξει συγχώνευση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που μέχρι σήμερα λειτουργούν με διαφορετικές αρμοδιότητες και αυτόνομα.

Η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Οικονομικών των ΟΤΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δυσκολία του εγχειρήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ακόμη κι αν ο στόχος του εγχειρήματος είναι η οικονομία κλίμακας που πιθανά θα προκύψει θα δημιουργηθούν αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα για τα οποία δεν επαρκεί ο χρόνος που έχει οριστεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι