ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλ. Τραμπάκουλος: Η Θήβα δεν έχει ανάγκη για «νταντάδες της γειτονιάς»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Ηλίας Τραμπάκουλος  Δήμος Θηβαίων 

(copyright: PEXEL)

Ηλ. Τραμπάκουλος: Η Θήβα δεν έχει ανάγκη για «νταντάδες της γειτονιάς»

Ηλ. Τραμπάκουλος: Η Θήβα δεν έχει ανάγκη για «νταντάδες της γειτονιάς»

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, αναφέρθηκε σε ερώτηση που έκανε προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου, για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», σημειώνοντας πως ο κ. Αναστασίου απάντησε ότι ο Δήμος δεν επιλέχθηκε από το Υπουργείο, σημειώνοντας παράλληλα πως δεσμεύεται να προχωρήσει η προσπάθεια για εύρεση χώρων στους οποίες θα λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τραμπάκουλος έγραψε:

«Η ερώτησή μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων προς τον Δήμαρχο για τη μη ένταξη του δήμου μας στο πρόγραμμα «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»:

 «Αυτό τον μήνα ξεκινάει το πρόγραμμα «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ».

Αφορά γονείς που έχουν παιδί κάτω των 2,5 ετών και ετήσια εισοδήματα κάτω των 24.000 ευρώ. Όποιος/α συμμετέχει στο πρόγραμμα παίρνει μία επιδότηση έως 500 ευρώ τον μήνα με τα οποία πληρώνεται αυτός που θα επιλεγεί από το «Μητρώο Επιμελητών» για να φροντίσει το παιδί του. Αυτός ο επιμελητής θα μπορεί να φροντίζει 1,2 ή 3 παιδιά στο σπίτι του ή στο σπίτι του βρέφους.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν ισχύουν για τον δικό μας δήμο. Απλά, το αναφέρω ακαδημαϊκά για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τη μη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων ΚΑΙ σε αυτό το πρόγραμμα.   

Κι ενώ πολλές φορές έχω ζητήσει την ίδρυση βρεφικών τμημάτων που αφορά τα παιδιά κάτω των 2,5ετών ο δικός μας δήμος λείπει από τη λίστα των 61 δήμων του προγράμματος ενώ οι Δήμοι Μάνδρας ή Λεβαδέων- για παράδειγμα- αν και έχουν βρεφικά τμήματα είναι μέσα. 

Σκοπεύει ο δικός μας δήμος να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα;»

Η απάντηση του δημάρχου ότι δεν επιλέχτηκε ο δήμος μας από το υπουργείο δεν καλύπτει εμένα αλλά ούτε και δεκάδες γονείς που αναγκάζονται να πληρώνουν κάποια γυναίκα για να φροντίζει το μωρό τους όταν εκείνοι εργάζονται.

Το μόνο παρήγορο ήταν η δέσμευσή του ότι προχωρά η προσπάθεια να βρεθούν χώροι για να λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα από τον επόμενο Σεπτέμβρη. Μακάρι οι πιέσεις μας να πιάσουν – επιτέλους- τόπο.

Υ.Γ. Το 2018 που μας δίνονταν από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης χρήματα για εξοπλισμό και μετατροπή χώρων για 2 τμήματα ο Δήμος Θηβαίων δεν «καταδέχτηκε» να ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι