ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕιδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη - Ποια ερωτήματα θα συζητηθούν

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Δήμος Θηβαίων  Δημοτικό Συμβούλιο 

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη - Ποια ερωτήματα θα συζητηθούν

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη - Ποια ερωτήματα θα συζητηθούν

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024

Γιώργος Πέππας

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί η 2η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) και ώρα 18:00, προκειμένου να συζητηθούν ερωτήματα που τέθηκαν από του Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων Δ.Θηβαίων.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Αρ. Πρώτ: 3734/1-3-2024

1ο.-   Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Θηβαίων. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε: α) σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της ανέγερσης νέου κτηρίου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, β) εάν έχουν επιλυθεί οι εκκρεμότητες που έχει επισημάνει η ΚΤΥΠ για την έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας του οικοπέδου όπου προβλέπεται η στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Θήβας.       

Ασημίνα Λυμπέρη

2ο .-Τον Αύγουστο του 2023 (και) η Δημοτική Αρχή δήλωσε δημόσια ότι η περιοχή του Δήμου έχει υπερκαλυφθεί από την εγκατάσταση ΑΠΕ. Πλέον φαίνεται ότι τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά έρχονται να προστεθούν και αρκετά έργα αποθήκευσης, πολλά εκ των οποίων δεν απευθύνονται υπηρεσιακά προς το Δήμο για έκφραση γνωμοδότησης. Σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να προσανατολίσει συγκεκριμένα τις υπηρεσίες της ώστε να υπάρχει σε μόνιμη βάση εικόνα για τα έργα που σχεδιάζονται, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλαμβάνει έγκαιρα πρωτοβουλίες ενάντια στην εγκατάσταση τους;    

Αθανάσιος Σκούμας

3ο.- Ενέργειες κατασκευής κοινοχρήστων χώρων και κοινωφελών δικτύων στη Συνοικία Πινδάρου. Εάν σχεδιάζεται έστω η τμηματική διάνοιξη ορισμένων οδών και εάν προβλέπεται η κατασκευή των απαραίτητων κοινωφελών δικτύων. 

Ειρήνη Λοϊζου

4ο.- Το προηγούμενο διάστημα ο κ. αντιδήμαρχος Πλαταιών και ο κ. Πρόεδρος της Κοινότητας Καπαρελλίου κάλεσαν τους εκπροσώπους των συλλόγων της Κοινότητας για να τους μεταφέρουν συγκεκριμένη πρόταση της εταιρείας που εγκαθιστά το έργο ΑΠΕ στον ?γιο Βασίλειο, στην κατεύθυνση να αποδεχθούν ένα χρηματικό ποσό ως «ανταποδοτικό όφελος» με τον όρο να λάβουν θετική θέση απέναντι στο έργο. Δεδομένου ότι το Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο έχουν εκφράσει την αρνητική τους γνώμη απέναντι στο έργο, ο δε Δήμος έχει κινηθεί και δικαστικά εναντίον του, πώς αξιολογεί η Δημοτική Αρχή τη συγκεκριμένη ενέργεια;   

Αντώνιος Τουλουμάκος

Αρ. Πρώτ: 3765/1-3-2024

Εχει πέσει στην αντίληψή μου ότι ο πρώην Διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θηβαίων επισκέφτηκαν την παραλία Αγιος Βασίλειος για μία λεπτομερή καταγραφή του φαινομένου κατά το οποίο στη διάρκεια βροχοπτώσεσων μεγάλος όγκος νερού καταλήγει στην παραλία, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τους κατοίκους, τους λουόμενους και τους επαγγελματίες.

Ερώτημα: Υπάρχει σχετική μελέτη; Πότε συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί το έργο;     

Χαράλαμπος Γερογιάννης

Αρ. Πρώτ: 3771/1-3-2024           

Έχω δεχτεί από συμπολίτες μας τις ακόλουθες προφορικές καταγγελίες, σχετικά με τα κοιμητήρια του Δήμου μας:

•Καταστρατηγείτε το σχέδιο (τοπογραφικό) των κοιμητηρίων. Σκάβονται τάφοι ανεξέλεγκτα και όχι στους προβλεπόμενους χώρους

•Δεν γίνονται πληρωμές/εξοφλήσεις των τάφων και κυρίως των οικογενειακών

•Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει η τριετία και έχει γίνει η εκταφή των οστών των νεκρών, τα οστά ακόμα βρίσκονται σε αποθηκευτικό χώρο μέσα σε σακούλες σκουπιδιών και δεν τα έχουν παραλάβει οι οικογένειές τους

•Στα χωριά μας γίνονται ταφές χωρίς να ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων

•Πολλές κηδείες γίνονται Σαββατοκύριακα στα κοιμητήρια του Δήμου μας, όταν δεν λειτουργούν οι Υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κυρίως των συγγενών αλλά και των γραφείων τελετών .

Από τις παραπάνω καταγγελίες, συμπεραίνω ότι κυριαρχεί μία αναρχία και ανοργανωσιά στα κοιμητήρια του Δήμου μας.

Ερώτημα προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους : Γιατί δεν τηρείται ο ενιαίος κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου μας που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του το 2013; Γιατί δεν έχει περατωθεί ο καινούριος κανονισμός λειτουργίας, που είναι σε διαβούλευση εδώ και δυόμιση χρόνια;            

Χρήστου Χρήστος

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Δ.Κ ΘΗΒΑΣ

Αρ. Πρώτ: 3439/27-2-2024

Μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού μας, ότι το νερό που πίνουμε δεν είναι και τόσο καλό λόγω του ότι έχει πολλά άλατα και ως εκ τούτου αναγκάζονται να αγοράζουν οι περισσότεροι εμφιαλωμένο νερό, σας προτείνουμε : Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία προγραμματισμού, σε συνεργασία βέβαια και με τη ΔΕΥΑΘ, να υδροδοτηθούμε από την ΕΥΔΑΠ. Σημειωτέων ότι η παραλία Σαράντι ήδη υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ. Προτείνουμε όμως έως ότου συζητηθεί αυτό το έργο να συνδέσουμε με σωλήνες το νερό από το διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ που υδροδοτείται το Σαράντι έως τη δεξαμενή ύδρευσης του χωρίου μας.

Σημειωτέον ότι υπάρχει ήδη και αντλία και σωλήνας από το εν λόγω διυλιστήριο εως τον υποσταθμό της ΕΥΔΑΠ.               

Σεραφείμ Δέδες –

Τ.Κ. ΧΩΣΤΙΩΝ

Αρ. Πρώτ: 3564/28-2-2024

Σε απάντηση του εγγράφου σας για την ειδική συνεδρίαση στις 6-3-2024 για ένα θέμα. Η ερώτηση του συμβουλίου της Τ.Κ. Υπάτου είναι να μας ενημερώσετε τί γίνετε με το πρόγραμμα έργων που καταθέτουμε κάθε χρόνο χωρίς να βλέπουμε να γίνετε κάποιο έργο.            

Δημήτριος Βάθης –

Τ.Κ. ΥΠΑΤΟΥ

Αρ. Πρώτ: 3750/1-3-2024

Εχει πέσει στην αντίληψή μου ότι ο πρώην Διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θηβαίων επισκέφτηκαν την παραλία Αγιος Βασίλειος για μία λεπτομερή καταγραφή του φαινομένου κατά το οποίο στη διάρκεια βροχοπτώσεσων μεγάλος όγκος νερού καταλήγει στην παραλία, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τους κατοίκους, τους λουόμενους και τους επαγγελματίες.

Ερώτημα: Υπάρχει σχετική μελέτη; Πότε συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί το έργο;     

Νικόλαος Μπόβαλης

Μέλος Τ.Σ. ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

3778/1-3-2024 Σας πληροφορώ ότι μετά την πρόσφατη συμμετοχή μου στην Επιτροπή Διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Θηβαίων, τα αδέσποτα σκυλιά έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Ερωτώ : γιατί το πρόγραμμα στείρωσης δεν προχωράει με πιο γρήγορους ρυθμούς?     

 Χαράλαμπος Τσαραμπάρης –

Τ.Κ. ΛΕΥΚΤΡΩΝ