ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: Τι γίνεται με την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας στη Βοιωτία;

Γιώργος Μουλκιώτης: Τι γίνεται με την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας στη Βοιωτία;

Γιώργος Μουλκιώτης: Τι γίνεται με την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών υγείας στη Βοιωτία;

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024

Σπύρος Πέππας

Σε ερώτηση του προς τους Υπουργούς Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης ζητά απαντήσεις για το αν έχουν συμπεριληφθεί και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού Βοιωτίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Μουλκιώτη:

«Αναζητείται η χρηματοδότηση αναβάθμισης υποδομών των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Ν. Βοιωτίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.»

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία ζητά απαντήσεις για το αν έχουν συμπεριληφθεί και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού Βοιωτίας, ώστε να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους και να παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται, ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μεταξά ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας κ. ?δωνι Γεωργιάδη καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, ανακοίνωσε ότι: «Ογδόντα νοσοκομεία, 156 κέντρα υγείας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλάζουν την όψη των υποδομών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πατρίδα μας.»

Δεδομένου ότι τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού Βοιωτίας, χρήζουν ανακαίνισης των βασικών υποδομών τους, όπως και αναβάθμισης του απαραίτητου υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.

Ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:

1. Έχουν συμπεριληφθεί στο εν λόγω έργο, που εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός και πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού Βοιωτίας, ώστε να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους και να παρέχουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας;

2. Εάν δεν συμπεριλαμβάνονται, ποιοί είναι οι λόγοι αποκλεισμού έκαστης δομής υγείας του Νομού Βοιωτίας;