ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024

Σπύρος Πέππας

Την στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ διαμήνυσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς μέσα από δελτίο τύπου που εξέδωσε ενώ κάλεσε τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην μεγάλη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τους εργαζόμενους της Επαρχίας μας να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Η Κυβέρνηση εμπαίζοντας τους εργαζόμενους, τους υποσχέθηκε πως μετά το νομοσχέδιο για την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και έως την μετάβασή της στον νέο ιδιοκτήτη θα ανανεώνονταν οι συμβάσεις τους, ενώ όσους δεν απορροφούσε ο νέος ιδιοκτήτης, θα εντάσσονταν σε προγράμματα απασχόλησης. Το νομοσχέδιο επίσης έταζε την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την ανάπτυξή της.

Στην πράξη όμως σήμερα, η κυβέρνηση κλείνει την μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, αφού πρώτα σπατάλησε 500 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα ο δήθεν επενδυτής της ΛΑΡΚΟ δηλώνει ότι θα πουλήσει τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ως παλιοσίδερα (σκραπ) σε παλιατζή, ενώ του έχουν δώσει προίκα τον ορυκτό πλούτο της ΛΑΡΚΟ αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε αντίθεση όμως, για τους εργαζόμενους προβλέπεται πως οι εξειδικευμένοι μεταλλεργάτες και μεταλλωρύχοι, που είναι κοντά στη σύνταξη, θα σταλούν σαν βοηθητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία και τους Δήμους, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να περάσει!

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα πάρει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Επίσης την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα συμμετέχει , βάζοντας λεωφορείο από τη Λιβαδειά, στη διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που θα γίνει   στην Αθήνα, στις 16.00 μ.μ. στην Ομόνοια, 17.00 μ.μ. στο Σύνταγμα , Υπουργείο Οικονομικών.

 Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Πλατεία Λ. Κατσώνη (Ζάππειο) Λιβαδειάς και ώρα 12.00΄το μεσημέρι.

Ο αγώνας των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Υ.Γ.:Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στο τηλέφωνο:

22610 28344 Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς