ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΣε νέα απεργία στις 17 Απριλίου προχωράει το σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ με αίτημα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

#TAGS: ΦΑΜΑΡ  Απεργία 

Σε νέα απεργία στις 17 Απριλίου προχωράει το σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ με αίτημα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Σε νέα απεργία στις 17 Απριλίου προχωράει το σωματείο εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ με αίτημα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπύρος Πέππας

Η πρόταση αύξησης μισθών που κατέθεσε η ΦΑΜΑΡ μετά τη συνάντηση του Φλεβάρη προκαλεί έντονη συζήτηση. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής ενώ η εταιρία ανακοινώνει κέρδη. Το Σωματείο καλεί τους εργαζομένους να αγωνιστούν για αξιοπρεπή μισθούς και συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία την 17η Απριλίου, υποστηρίζοντας ότι η δύναμη τους βρίσκεται στην ενότητα και τον αγώνα τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Μετά τη συνάντηση του Φλεβάρη, η ΦΑΜΑΡ κατέθεσε νέα πρόταση για τις αυξήσεις του 2024. Με διάφορα προσχήματα, βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις πως ο πληθωρισμός θα κυμανθεί από 2,5% - 3,5%, πρότεινε αύξηση 4% (από 3% στη συνάντηση του Φλεβάρη), αναφέροντας όμως πως αυτή θα έχει ισχύ από 1/6/2024.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας απάντησε εμπεριστατωμένα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και με στοιχεία από το πως βιώνουν οι εργαζόμενοι την ακρίβεια στις ζωές τους.

Την ώρα που η ΦΑΜΑΡ ανακοινώνει νέα κέρδη και λειτουργικά έσοδα για το 2023, οι εργαζόμενοι είχαμε απώλειες 7,4% στην αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού, ενώ παράλληλα οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν πάνω από 4% το 2024 στις ήδη περσινές ανατιμήσεις. Το κόστος ζωής για τις οικογένειες μας έχει εκτοξευθεί με τις αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά, ενοίκια, ενέργεια, κ.α.

Η ΦΑΜΑΡ κρύβεται πίσω από κυβερνητικές αποφάσεις και νόμους που έχουν ψηφιστεί για το συμφέρον των εργοδοτικών ενώσεων και της ιδίας, χωρίς να αναλογίζεται πως οι εργαζόμενοι πέρα από τις περσινές αυξήσεις, τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο δεν είδαμε αυξήσεις στους μισθούς τους αλλά μειώσεις και με την ακρίβεια από τον αυξημένο πληθωρισμό και με άλλους τρόπους όπως τα χαμένα επιδόματα τριετιών που μας κλάπηκαν από το 2012 μέχρι σήμερα που στην ουσία “χαρίστηκαν” σε κάθε εργοδότη.

Το Σωματείο μας με τη στήριξη των συναδέλφων μας θα επιμείνει για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας από την αρχή του έτους για να μη χαθεί το προσαυξημένο επίδομα Πάσχα, για να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να ζήσουν με βάση τις ανάγκες τους!

Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς! Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη! Η δύναμή μας βρίσκεται στον ενιαίο συλλογικό αγώνα με το Σωματείο μας και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ)!

Το αν και πόσα θα κερδίσουμε από τα αιτήματα που διατυπώνουμε θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την αποφασιστικότητα που θα δείξουμε όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου ΦΑΜΑΡ. Από τη δύναμη και την αντοχή μας, από τη μέγιστη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο!

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.