ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώτα Πούλου: «Σε μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Γιώτα Πούλου: «Σε μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Γιώτα Πούλου: «Σε μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, εξέδωσε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης για το ν/σ του Υπ. Υγείας για την δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κ. Πούλου, όπως έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή της, αναφέρθηκε «στη μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ αφού από την πρώτη κιόλας διακυβέρνησή της σε αυτό ακριβώς στοχεύει!», συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «Και οι επικοινωνιακές εξαγγελίες της κυβέρνησης για «γιατρός για όλους», κατέληξε να είναι με το νομοσχέδιο «γιατρός για λίγους».»

Η κ. Πούλου, στα πλαίσια της τοποθέτησής της, ανέφερε πως «καμία απάντηση δεν έχουν δώσει οι εκάστοτε αρμόδιοι υπουργοί Υγείας στα προβλήματα των δομών υγείας της Βοιωτίας, που με Ερωτήσεις και Αναφορές, έχω αναδείξει στην Βουλή εδώ και πέντε χρόνια, μεταφέροντας τη φωνή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά δίνουν μάχη να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες!»

Παράλληλα, η κ. Βουλευτής έκανε αναφορά «στην ιδιωτικοποίηση και τα νέα χαράτσια, στις εξετάσεις βιολογικών υλικών με αύξηση κατά 1 ευρώ και αντίστοιχα στους απεικονιστικούς ελέγχους κατά 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό, καθώς και στην αύξηση της τιμής των φαρμάκων, που νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επιβολής άμεσων πληρωμών από την τσέπη του φτωχού και μέσου Έλληνα φορολογούμενου για τις υπηρεσίες υγείας!», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Ταυτόχρονα αντί για αυξήσεις στους μισθούς των κακοπληρωμένων γιατρών του ΕΣΥ, τους εξωθεί στην παράλληλη υπεραπασχόλησή τους (απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία), όπως ακριβώς έπραξε ως υπουργός Εργασίας και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!»

Η κ. Πούλου, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, αναφέροντας «σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές και την επιστολική ψήφο, ενώ έχει ήδη επίσημα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, κατήγγειλα ότι η τροπολογία δεν συνιστά μόνο μία ακόμη απόδειξη κακής νομοθέτησης της κυβέρνησης, αλλά καταστρατηγεί τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου!»

Η κ. Πούλου υπογράμμισε στο τέλος πως «Η συνεχιζόμενη συγκάλυψη για τις υποκλοπές, το έγκλημα των Τεμπών, τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, είναι ένα στοιχείο του DNA των κυβερνήσεων Μητσοτάκη!»