ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟΕΧΒΕ: Οι εκβιασμοί της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΘΗΒΑ

#TAGS: Θήβα  ΟΕΧΒΕ  ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ 

ΟΕΧΒΕ: Οι εκβιασμοί της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΕΧΒΕ: Οι εκβιασμοί της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Τις πρακτικές της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ καταδικάζει αλλά και καταγγέλλει η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. ενώ μιλά για απόπειρες χειραγώγησης των εργαζομένων την ώρα που οι 2ωρες στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη 30 Απριλίου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ο.Ε.Χ.Β.Ε.:

Οι εργαζόμενοι στην ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, διεκδικούν την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις, επέκταση θεσμικών δικαιωμάτων, μετρήσιμη βελτίωση όρων δουλειάς, μέρισμα από την αυξανόμενη παραγωγική δραστηριότητα για να καλυφθεί το «χαμένο έδαφος» από τις μειώσεις του 2013.

Σε αυτό το πλαίσιο και απέναντι στην απαράδεκτη αντιπρόταση της εργοδοσίας, μια πρόταση κατώτερη αντικειμενικών συνθηκών και στοιχειωδών προσδοκιών, οι εργαζόμενοι μέσα από συλλογικές διαδικασίες, έλαβαν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις.

Η Διοίκηση της ΜΟΡΝΟΣ A.E., μετά την αδιαλλαξία της να υποκοστολογεί εμμονικά την εργατική δύναμη και τις ανάγκες των εργαζομένων της, προχωρά σε πρωτοφανείς εχθρικές ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, εκτοξεύει εκβιασμούς και κινδυνολογία, έφτασε στο σημείο να υποδεικνύει τη λειτουργία και τις διαδικασίες του κυριάρχου οργάνου της Γενικής Συνέλευσης ενώ δεν δίστασε ακόμη και να προγραμματίσει «αντι – συγκέντρωση» δήθεν «ενημέρωσης» των εργαζομένων την ίδια ώρα με την προκηρυγμένη στάση εργασίας.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. καταδικάζει και καταγγέλλει τις πρακτικές της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.. Απόπειρες χειραγώγησης των εργαζομένων και πρακτικές ωμής παρέμβασης σε δημοκρατικές συλλογικές/συνδικαλιστικές διαδικασίες δεν γίνονται ανεκτές και δεν θα περάσουν.

Η αποδοκιμασία των εργαζομένων και η κατακραυγή του οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος κάθε βαθμίδας θα καταπνίξει τις προσπάθειες ποδηγέτησης των κινητοποιήσεων.

Η Επιθεώρηση Εργασίας οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και όχι να προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα ή να νίπτει τας χείρας της. Γνωρίζει και δεν δικαιούται να υπεκφεύγει από την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.