ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία2η ετήσια «Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας» από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

2η ετήσια «Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας» από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

2η ετήσια «Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας» από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Στο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωσης των μελών του αλλά και των πολιτών της Βοιωτίας το Επιμελητήριο παρουσίασε σε ειδική εκδήλωσητο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωσης των μελών του αλλά και των πολιτών της Βοιωτίας το Επιμελητήριο παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, την «Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας» σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η οποία που αφορά σε επιχειρήσεις των κλάδων της μεταποίησης, των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου, των κατασκευών αλλά και τους καταναλωτές.

Στην 2η ετήσια έρευνα του ΕΒΕ Βοιωτίας συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και τη χρήση ερωτηματολογίου, 900 συνολικά άτομα εκ των οποίων οι 400 από επιχειρήσεις του νομού και 500 καταναλωτές.

Οι Βοιωτοί δηλώνουν ότι βιώνουν οικονομική στενότητα και την αβεβαιότητα λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας σε προϊόντα και ενέργεια παρά το γεγονός ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρατηρείται σε ελαφρά σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Πτώση παρουσιάζει, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών για τη Βιομηχανία , ελαφρά θετικό έδαφος καταγράφει ο δείκτης του κλάδου των υπηρεσιών, αρνητικό είναι το κλίμα στον τομέα του λιανεμπορίου ενώ εντυπωσιακή είναι σύμφωνα με την έρευνα η ανάκαμψη στον κλάδο των κατασκευών.

Για τους καταναλωτές «πονοκέφαλο» αποτελούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, η θέρμανση, τα θέματα που αφορούν στην κλιματική κρίση ενώ για τους επιχειρηματίες το κόστος ενέργειας, η διαθεσιμότητα πρώτων υλών, τα μέτρα προστασίας απέναντι σε φυσικές καταστροφές, η ρευστότητα, οι δανειακές υποχρεώσεις και οι τράπεζες.  

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων της έρευνας.

*H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.