ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ Γ. Μουλκιώτης ζητά από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία για δύο αυτόνομες έδρες Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας

Ο Γ. Μουλκιώτης ζητά από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία για δύο αυτόνομες έδρες Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας

Ο Γ. Μουλκιώτης ζητά από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία για δύο αυτόνομες έδρες Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Κατά την εισαγωγή του, ο κ. Μουλκιώτης, έκανε αναφορά στην διαρροή των e-mails από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ανυπαρξία επαρκών εξηγήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης και στην κλοπή που ακολούθησε. Υπουργείο Εσωτερικών σε διαδικασία διαρροών και κλοπών, με «εξαφανισμένη» την υπουργό..

Χαρακτήρισε τα BONUS των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ως τεράστιο εμπαιγμό τους, καθώς πρόκειται για μια πενιχρή αύξηση της τάξεως των 60€ ετησίως.

 Ως προς το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη, ο Γιώργος Μουλκιώτης, επεσήμανε τους στόχους της κυβέρνησης για fast track διαδικασίες ειδικών επενδυτικών περιπτώσεων και projekts, αποκλειστικά για λίγους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Κατήγγειλε ότι η Κυβέρνηση εμπλέκει την Δικαιοσύνη με τα επιχειρηματικά σχέδια και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας..

 Ανέφερε στην συνέχεια ότι «Η Κυβέρνηση με περισσή αλαζονεία έφερε το συγκεκριμένο νομοθέτημα, επικαλούμενη τον όρο μεταρρύθμιση. Αλλά η μεταρρύθμιση κρίνεται από του αποτελέσματος. Εδώ όμως πρόκειται για μια άμεση παρέμβαση στους δικαστικούς σχηματισμούς χωρίς συναινέσεις. Χωρίς συναίνεση των δικηγόρων, χωρίς συναίνεση των δικαστών και χωρίς συναίνεση των δικαστικών υπαλλήλων. Με διαφωνία των πάντων. Πρόκειται για ένα κατά παραγγελία νομοσχέδιο και όχι κατά ανάγκη ή κατά μελέτη».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη και επιλεκτικά την Παγκόσμια Τράπεζα, ανάλογα των μικροπολιτικών συμφερόντων της και των πιέσεων των τοπικών παραγόντων».

Περίσσεψε η έπαρση και αλαζονεία. Αγνοήθηκαν όσα ακούστηκαν στην ακρόαση των φορέων. Το Υπουργείο δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα των φορέων. Αρνήθηκαν να εξηγήσουν την εφαρμογή διαφορετικών κριτηρίων κατά περιοχή και τις αναιτιολόγητες διαφοροποιήσεις στην διαμόρφωση του δικαστικού χάρτη.

Εξηγήθηκε αναλυτικά η ανάγκη ύπαρξης δυο Πρωτοδικείων στην Βοιωτία, με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επεσήμανε την αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αποδοχή και υιοθέτηση της τροπολογίας του και αποκατάσταση της κανονικότητας.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, κάλεσε και προκάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να αποδεχθεί το εύλογο αίτημά τους, που κατατέθηκε με την τροπολογία του κατά τη συζήτηση. 

 «Η υιοθέτησης της τροπολογίας μου είναι η πλέον ενδεδειγμένη και λογική λύση, χωρίς να δημιουργεί ύστερες σκέψεις και πρόκληση τοπικών διαφωνιών», δήλωσε ο βουλευτής.