ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠαραιτήθηκε από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Θηβαίων ο πρόεδρος του ΣΦΕ Σωτήρης Καραμαγκιώλης

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Θηβαίων ο πρόεδρος του ΣΦΕ Σωτήρης Καραμαγκιώλης

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Θηβαίων ο πρόεδρος του ΣΦΕ Σωτήρης Καραμαγκιώλης

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Με ανοιχτή του επιστολή ο πρόεδρος του Σ.Φ.Ε. έκανε γνωστή την παραίτηση του από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων για τον λόγο της υποβάθμισης του ρόλου που είχε ο πρόεδρος του Σ.Φ.Ε. από κανονικό μέλος σε αναπληρωματικό.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καραμαγκιώλη:

Έλαβα χθες, 31 Μαΐου 2024, πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων, ως αναπληρωματικό μέλος αυτής, ως δημότης και όχι ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Επαμεινώνδας, όπως και είχα υποβάλλει αίτηση και παράλληλα είχα ορίσει τον αναπληρωτή μου, όπως η πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δήμου όριζε και όπως και στην προηγούμενη δημοτική θητεία συμμετείχαμε.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Επαμεινώνδας, ο παλαιότερος εν ενεργεία σύλλογος στη Θήβα, υπήρξε τακτικό μέλος στην εν λόγω επιτροπή και την προηγούμενη Δημοτική Θητεία με ενεργό παρουσία και διαρκή συμμετοχή στις συνεδριάσεις της επιτροπής, όταν άλλοι επέλεγαν να απουσιάζουν. Επίσης, ο ΣΦΕ πάντοτε κατέθετε προτάσεις και παρεμβάσεις με εποικοδομητικό και όχι αντιπολιτευτικό λόγο. Ακόμη θα βρείτε τις έγγραφα κατατεθειμένες προτάσεις μας στα αρχεία της επιτροπής αλλά και στα πρακτικά αυτής.

Η επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσει σε θέση αναπληρωτή το Σύλλογο Φιλοπροόδων Επαμεινώνδα, με έτος ιδρύσεως το 1909 και με ενεργό παρουσία στην επιτροπή μέχρι σήμερα, δεν τιμά την ιστορία του συλλογου αλλά ούτε και εμένα προσωπικά. Μάλλον η παρουσία μου είναι “αναπληρωματική” και όχι τακτική για τις πολιτικές στοχεύσεις της Επιτροπής.

Εκείνο που με λυπεί περισσότερο όμως είναι, ότι η απόφαση που επέλεξε τα μέλη της Επιτροπής ήταν ομόφωνη, γεγονός που σημαίνει ότι με την “αναπληρωματική” μου παρουσία συμφωνεί και η μείζων και η έλασσον αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και η πολιτική αυτή απόφαση της μείζονος αντιπολιτεύσεως με θλίβει καθώς υπήρξα υποψήφιος στις τάξεις της κατά τις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές.

Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατό και υπό το βάρος της υποβάθμισης της συμμετοχής μου στην Επιτροπή, ούτε ως πρόσωπο αλλά περισσότερο, σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Επαμεινώνδας, να παραμείνω αναπληρωματικό μέλος και παραιτούμαι.

Επιπλέον δε νομίζω ότι τουρισμός και πολιτισμός ανθίζουν με επιλογές ημετέρων προσώπων και αποκλεισμό φιλοπροόδων. Όταν μάλιστα, και αυτοί που μας αποκλείουν αναζητούν την υποστήριξή μας για να στεγάσουν τις εκδηλώσεις τους!!!

Για επιμύθιο σας καταθέτω τις προτάσεις του ΣΦΕ στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων (να σημειωθεί ότι επαναλαμβανόμενα καταθέταμε τις προτάσεις αυτές από το 2021 μέχρι το 2023 αλλά... Ο καθένας ας κρίνει):

“Θέμα: Προτάσεις επί του προγράμματος δράσης για το έτος 2023

Οι παρούσες προτάσεις είχαν υποβληθεί και κατά τη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου 2022 προς την επιτροπή αλλά ουδόλως περιελήφθησαν στον προγραμματισμό της.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν όσες είχαμε καταθέσει τότε, όπως ακολούθως:

1) Δημιουργία μητρώου φορέων και τόπων πολιτισμού – τουρισμού, Κόστος 2000€ πλέον ΦΠΑ, 2) Ανάθεση σε επαγγελματία Chef για τη δημιουργία τοπικής συνταγής (τοπικό πιάτο με τοπικά προϊόντα), κόστος 3000€ + ΦΠΑ, 3) Δημιουργία camper stop σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινουμένων Τροχοσπίτων, κόστος 2000€ πλέον ΦΠΑ, 4) Υιοθέτηση του brand name – moto “THEBES – EUROPE ‘S LITTLE SISTER”, ελληνιστί «ΘΗΒΑ: Η μικρή αδελφή της Ευρώπης», σχεδιασμός, παρουσίαση και διάδοση, κόστος 5000€ πλέον ΦΠΑ,5) Δημιουργία αρχείου αεροφωτογραφιών του μητρώου τουριστικών τόπων σε συνεργασία με την Αερολέσχη Θηβών, κόστος 15000€ πλέον ΦΠΑ, 6) Σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση του «Διεθνούς Δικτύου Πόλεων του Ηρακλέους», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ FORUM», σε συνεργασία με το Σύλλογο Φιλοπροόδων Επαμεινώνδας, κόστος 20000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, (Σημείωση: η ολοκληρωμένη πρόταση έχει κατατεθεί στο Δήμο για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 11663/2-7-2021 και έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην όμως από καμία πλευρά δεν υπήρξε ενδιαφέρον), 7) Σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση δρώμενων σχετικών με το κρασί στη γενέτειρα του Διονύσου (παλαιότερα υπήρχαν οι δρόμοι του κρασιού στη Θήβα), κόστος 5000 € πλέον ΦΠΑ, 8) Δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με πληροφορίες τουριστικές για το Δήμο Θηβαίων, δυνατότητας προσανατολισμού και κατευθύνσεων, κόστος 5000€ πλέον ΦΠΑ.

Προσθέτουμε τα εξής:

Την 18 – 19η Μαρτίου 2023 προγραμματίζεται η διοργάνωση ημερίδας ή διημερίδας με πρωτοβουλία του ΣΦΕ, του συλλόγου Λάϊου και του συλλόγου Καδμείοι. Στη διοργάνωση προσετέθησαν ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος του Βλάχικου Γάμου και η ιστοσελίδα Thiva Old Photografy. Οργανωτικά έχει προστεθεί και η Τοπική Κοινότητα Θήβας. Επίσης ο Δήμος Θηβαίων έχει εκφράσει θετική γνώμη να συμμετέχει και να θέσει υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση. Θεωρούμε ότι μέρος για τη δαπάνη των εξόδων αυτής της διημερίδος μπορεί να καλύψει ο Δήμος μέσα από την Επιτροπή Τουρισμού ανερχόμενα σε ποσό των 15.000 ευρώ. (η οποία τελικά αναβλήθηκε λόγω των επικείμενων τότε εκλογών)

Γνωρίζουμε ότι έχουμε υπερβεί τον ετήσιο προϋπολογισμό για την Επιτροπή και προς τούτο επαναφέρουμε την πρότασή μας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αυξήσει την επιχορήγηση της Επιτροπής στο ποσό των τουλάχιστο 200.000€”

Μετά από αυτά εύχομαι στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Θηβαίων καλές δουλειές και καλή επιτυχία....

Θήβα 31 Μαΐου 2024

ΣΩΤΗΡΗΣ Ι. ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ