ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜήνυμα της Γιώτας Πούλου για την Επέτειο Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την Επέτειο Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την Επέτειο Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Στο Μνημόσυνο για τα θύματα της Σφαγής του Διστόμου παρέστη, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου. Την εκδήλωση τίμησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και εκπρόσωποι της Πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Πούλου τόνισε την ανάγκη για διαχρονική καταδίκη των ναζιστικών θηριωδιών και την προάσπιση της ειρήνης, ενάντια σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της κας Πούλου:

Παραβρέθηκα σήμερα, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, στο Μνημόσυνο για τα αθώα θύματα της Σφαγής του Διστόμου, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Αικ. Σακελαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η ανελέητη βαρβαρότητα της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου 1944, καταγράφεται ως ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια.

Η διαχρονική καταδίκη των ναζιστικών κτηνωδιών και η ικανοποίηση της Ρηματικής Διακοίνωσης της 4ης Ιουνίου 2019 της Βουλής των Ελλήνων, για την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων, οφείλουν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Πολιτείας μας. 

Ως Ευρωπαίοι πολίτες, μετά την ανησυχητική άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας και ρατσισμού και να προασπίσουμε την Ειρήνη των λαών, καταδικάζοντας έμπρακτα και απερίφραστα τα εγκλήματα πολέμου που συμβαίνουν και σήμερα, στην Ουκρανία, την Παλαιστίνη και παντού στον κόσμο.

Ποτέ ξανά Φασισμός που μόνο δεινά και καταστροφές προξένησε στους λαούς.

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ