ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Στον αέρα» σύμφωνα με τον βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη χιλιάδες δανειολήπτες με εκτός ρύθμισης οφειλές του τέως ΟΕΚ

«Στον αέρα» σύμφωνα με τον βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη χιλιάδες δανειολήπτες με εκτός ρύθμισης οφειλές του τέως ΟΕΚ

«Στον αέρα» σύμφωνα με τον βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη χιλιάδες δανειολήπτες με εκτός ρύθμισης οφειλές του τέως ΟΕΚ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κατήγγειλε την κυβερνητική ολιγωρία για πάνω από 32.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Οι δανειολήπτες αυτοί, χωρίς να έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βεβαιωθούν οι οφειλές τους ως ληξιπρόθεσμες στην Εφορία. Ο κ. Μουλκιώτης ζήτησε διευκρινίσεις για τις ενέργειες του Υπουργείου προς επίλυση του προβλήματος.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Μουλκιώτη:

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Ερώτηση απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τόνισε την ολιγωρία της Κυβέρνησης για πάνω από 32.000 δανειολήπτες με εκτός ρύθμισης οφειλές του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), οι οποίοι επειδή δεν έχουν υπαχθεί σε καμία ρύθμιση, βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, οι οφειλές τους να βεβαιωθούν ως ληξιπρόθεσμες στην Εφορία.

Στην Ερώτηση επεσημαίνεται, πως η πρώτη προθεσμία υπαγωγής ήταν στις 18/12/2018, αλλά στη συνέχεια δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει οριστικά στις 30/6/2021, όπου το 40% των 81.715 τότε εν δυνάμει δικαιούχων, δηλαδή περίπου 32.000 δανειολήπτες, δεν έκαναν αίτηση υπαγωγής εντός του χρόνου ισχύος της Υπουργικής Απόφασης, αλλά ούτε και των παρατάσεων που χορηγήθηκαν.

Σημειώνεται ακόμη, πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης προ μηνών είχε απαντήσει στην Βουλή, πως «……[τεχνικά] δεν μπορεί να γίνει με παράταση της Υπουργικής Απόφασης του 2018….» και πως το Υπουργείο εξετάζει σε συνεννόηση και με τη ΔΥΠΑ την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση και για αυτούς τους συμπολίτες μας.

Επειδή το στεγαστικό πρόβλημα, σε συνδυασμό με την ανυπέρβλητη ακρίβεια, αποτελεί μείζον θέμα για χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ως αρμόδιο Υπουργείο για τους χιλιάδες εκτός ρύθμισης δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ, καθώς «τεχνικά», όπως αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν είναι δυνατή η παράταση της Υπουργικής Απόφασης του 2018;

2. Έχει προχωρήσει το Υπουργείο στην σχετική συνεννόηση με την ΔΥΠΑ για την ανάληψη θεσμικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ως άνω πρόβλημα;

3. Είναι στον σχεδιασμό του Υπουργείου η λήψη άλλων μέτρων στήριξης και προστασίας των δανειοληπτών του τ. ΟΕΚ;