ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για το Γαλαξίδι

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

#TAGS: Δήμος Δελφών  Έργα 

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για το Γαλαξίδι

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για το Γαλαξίδι

Ιωάν. Βαρβάτος: «Σύγχρονη πόλη σημαίνει σωστή κυκλοφοριακή οργάνωση»

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Δελφών πως υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για τον οικισμό του Γαλαξιδίου. Ο Δήμος σημείωσε πως στόχος της οποίας είναι η δημιουργίας καλύτερων συνθηκών που θα καταστήσουν την πόλη περισσότερο λειτουργική και φιλική για τους πεζούς αλλά και τους χρήστες αυτοκινήτων και δικύλων.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών συλλογής στοιχείων για την υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον οικισμό Γαλαξιδίου», προϋπολογισμού 37.200,00 ευρώ, περιλαμβάνει τη συλλογή και αξιολόγηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή λειτουργία και το σύστημα των μεταφορών για το σύνολο του οικισμού του Γαλαξιδίου.

Στο πλαίσιο της μελέτης θα γίνει έλεγχος των υφιστάμενων κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών -μέσω απογραφών και μετρήσεων- όπως η υφιστάμενη κυκλοφοριακή οργάνωση, τα πλάτη οδών και πεζοδρομίων, η σήμανση και το δίκτυο των δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και τα σημεία με μειωμένη οδική ασφάλεια και υψηλό ποσοστό τροχαίων συμβάντων. Η συλλογή του συνόλου των παραπάνω στοιχείων, καθώς και άλλων, θα οδηγήσει στην αξιολόγησή τους και από εκεί στην υποβολή προτάσεων κυκλοφοριακών μέτρων/ ρυθμίσεων για τον οικισμό του Γαλαξιδίου.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, κ. Ιωάννης Βαρβάτος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις σε μία πόλη, που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργικότητά της, είναι η σωστή κυκλοφοριακή οργάνωση. Η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, η αξιολόγηση των στοιχείων και η απόφασή μας να δημιουργήσουμε ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον, όπου πεζοί και αυτοκίνητα θα συνυπάρχουν αρμονικά, περνά μέσα από την παρούσα κυκλοφοριακή μελέτη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και δημόσια διαβούλευση με φορείς και πολίτες της περιοχής».