ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΚυριάκος Βελόπουλος: «Αναγκαία η αντικατάσταση των οχημάτων μεταγωγών σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία»

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Βελόπουλος: «Αναγκαία η αντικατάσταση των οχημάτων μεταγωγών σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία»

Κυριάκος Βελόπουλος: «Αναγκαία η αντικατάσταση των οχημάτων μεταγωγών σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία»

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Με ερώτηση του προς το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητά να μάθει αν προτήθεται η κυβέρνηση να αντικαταστήσει τα οχήματα μεταγωγών στους νομούς της Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας μετά την μηχανική βλάβη σε όχημα μεταγωγής βαρυποινίτη ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Δομοκού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Βελόπουλου:

Κύριε Υπουργέ,

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης μεταγωγής βαρυποινίτη κρατουμένου στις Φυλακές Δομοκού, στο όχημα που θα τον μετήγαγε προκλήθηκε μηχανική βλάβη με συνέπεια να ακινητοποιηθεί. Χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο άλλη «κλούβα» για να παραλάβει τον ίδιο, ενώ στο κέντρο της Αστυνομίας είχε σημάνει συναγερμός για την επιτήρηση του χώρου. Επιπρόσθετα και κατά την ίδια περίπου χρονική περίοδο, η Διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης ʼμφισσας είχε δημοσιοποιήσει μεταξύ των άλλων «... την προσβλητική πλέον για όλους κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων της Εξωτερικής Φρουράς», διότι όλα σχεδόν τα οχήματα και των πέντε σωφρονιστικών καταστημάτων που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρονολογούνται από το 2000 με εκατομμύρια χιλιόμετρα στους χιλιομετρητές τους, εξαιτίας των καθημερινών μεταγωγών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως άμεσα αντικαταστήσετε τον στόλο των υπηρεσιακών οχημάτων μεταγωγών της Εξωτερικής Φρούρησης σε Φθιώτιδα - Βοιωτία - Φωκίδα, δεδομένου ότι μεταφέρει καθημερινά επί σειρά ετών κρατούμενους και αστυνομικό προσωπικό;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ