ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΟ Γ. Σαρακιώτης έφερε στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

#TAGS: Γιάννης Σαρακιώτης 

Ο Γ. Σαρακιώτης έφερε στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Ο Γ. Σαρακιώτης έφερε στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, μέσα από κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έφερε στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας.

Εντός της επιστολής, την οποία υπογράφει εκ μέρους του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Σπερχειάδας η Πρόεδρός του κα Ελένη Χαντζή, επισημαίνεται η έντονη ανησυχία των ανθρώπων του λιανεμπορίου για το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων, το οποίο θα σημάνει «αυξημένο φόρτο εργασίας, έλλειψη ενημέρωσης και επιπλέον κόστη». Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου: «Το κόστος απόκτησης ταμειακών μηχανών για την έκδοση 1850Ζ για 6 χρόνια ανέρχεται στα 500 €, δηλαδή περίπου 80 € τον χρόνο. Ωστόσο, με το νέο μέτρο, το κόστος έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης αναμένεται να αυξηθεί κατά 3000%, φτάνοντας τα 2400 € το χρόνο». Στο υπέρογκο κόστος έρχονται να προστεθούν και διάφορα λειτουργικά ζητήματα, τα οποία θα δυσχεράνουν την ομαλή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα και σχετίζονται με την αδυναμία έγκαιρης σύνδεσης, «καθώς απαιτείται χρόνος για την προσαρμογή και δοκιμή των νέων συστημάτων».

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης: «Με την επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες και οι επισημάνσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία όσον αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης με θύματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Την εγκατάλειψή τους έναντι της αύξησης του κόστους λειτουργίας, λόγω των ανατιμήσεων κυρίως στην ηλεκτρική ενέργεια και στο πετρέλαιο, διαδέχθηκε ο παραγκωνισμός τους από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης με μόλις 10 επιχειρηματικούς κολοσσούς να εισπράττουν 2,5 δισ. ευρώ και να ελεγχόμαστε γι’ αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα, δίνεται άλλο ένα χτύπημα στο βασικό πυρήνα της πραγματικής οικονομίας με μέτρα εξαιρετικά κοστοβόρα, τα οποία επιβαρύνουν κατά 3.000% (!) τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και υπό ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο εφαρμογής, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και αναπόφευκτο κλείσιμο μεγάλο αριθμό εξ αυτών».