ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈργα και δράσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Λεβαδέων - Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Έργα και δράσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Λεβαδέων - Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Έργα και δράσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο Λεβαδέων - Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ενιαία "Διαδημοτική Αστική Λειτουργική Περιοχή" των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων. Η στρατηγική περιλαμβάνει έργα και δράσεις ύψους 10.000.000 ευρώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας, όπως αναπλάσεις, αναβαθμίσεις υποδομών και ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Λεβαδέων:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη – συνεχιζόμενη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Διαδημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου- Θεσπιέων ως Περιοχής Ανάδειξης της σύγχρονης Οικονομίας της Επισκεψιμότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Πολιτών και Επισκεπτών και διασφάλισης της Κοινωνικής Συνοχής με αξιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” (ΟΧΕ)».

Η συγκεκριμένη στρατηγική περιλαμβάνει για το Δήμο Λεβαδέων έργα και δράσεις συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 10.000.000 ευρώ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση και υλοποίηση σημαντικών νέων ή συνεχιζόμενων παρεμβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

• Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Νέου Δημαρχείου και Ανάπλαση πλατείας Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά

• Ανάπτυξη Δικτύου Πράσινων Υποδομών - Αναβάθμιση Πάρκου Έρκυνας

• Αναβάθμιση βατότητας πεζοδρομίων στην οδό Δελφών της Λιβαδειάς

• Αστικές Αναπλάσεις περιοχής “Πηγών Κρύας“ και παρόχθιων περιοχών ποταμού Έρκυνας στην πόλη της Λιβαδειάς

• Ενίσχυση Προσβασιμότητας πεζών στο πλαίσιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με Αρχές Βιοκλιματικού Σχεδιασμού σε πεζοδρόμια της οδού Καραγιαννοπούλου στην πόλη της Λιβαδειάς.

• Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Λιβαδειάς

• Ενεργειακή Αναβάθμιση 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

• Συνοδευτικές δράσεις οδοφωτισμού εντός της περιοχής παρέμβασης του Δήμου Λεβαδέων (Ανατολική και Δυτική είσοδοι πόλης)

• Βελτίωση της Προσβασιμότητας, Κυκλοφοριακή Αναβάθμιση της Ανατολικής Εισόδου της πόλης της Λιβαδειάς και ανακατασκευή πλατείας Συνοικισμού

• Προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρικών mini λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς

• Eξοπλισμός, Μέσα και Συστήματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Καραμάνης δήλωσε σχετικά:

«Η εν λόγω Στρατηγική συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας προχωρήσαμε μεθοδικά στον σχεδιασμό έργων και δράσεων που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης της Λιβαδειάς και θα την καταστήσουν περισσότερο φιλική προς τον πολίτη.

Εργαζόμαστε καθημερινά με τις υπηρεσίες μας ώστε να είμαστε έτοιμοι με την έκδοση των προσκλήσεων από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων»