ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑναφορά της Γιώτας Πούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ Θήβας σε κοντέινερ

Αναφορά της Γιώτας Πούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ Θήβας σε κοντέινερ

Αναφορά της Γιώτας Πούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ Θήβας σε κοντέινερ

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, μεταφέροντας την επιστολή της διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας. Η επιστολή εκφράζει έντονη ανησυχία για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του ειδικού σχολείου, που στεγάζεται σε κοντέινερ, υπογραμμίζοντας την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, χώρων υγιεινής και την επικινδυνότητα του χώρου. Η σχολική κοινότητα ζητά τη δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου ή μετεγκατάσταση σε κατάλληλα κτίρια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της κας Πούλου:

«Επιστολή του Δ/ντη και Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ανάδειξη Κτιριακών Προβλημάτων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας (Ειδικό Σχολείο) που στεγάζεται σε κοντέινερ»

Η Βουλευτής Παναγιού (Γιώτα) Πούλου καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την από 27/06/24 με αρ, πρωτ. 66 επιστολή του Δ/ντη και Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας, με την οποία επισημαίνουν και εκφράζουν την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά τους για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας που εδρεύει στο Λουτούφι του Δ. Θηβαίων φιλοξενώντας μαθητές ΑμεΑ. το οποίο στεγάζεται σε κοντέινερ.

Ειδικότερα, οι διδάσκοντες και οι γονείς και κηδεμόνες, υπογραμμίζουν την έλλειψη υποδομών για άτομα με αναπηρία, την ανεπάρκεια χώρου, την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου, την έλλειψη χώρων υγιεινής, την έλλειψη θερμομόνωσης και κλιματισμού, καθώς και τα προβλήματα λόγω υγρασίας και μούχλας.

Κατόπιν των ανωτέρω, η σχολική κοινότητα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας ζητά τη δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου, ή τη μετεγκατάσταση σε άλλα κτίρια του Δ. Θηβαίων που πληρούν τις προδιαγραφές και θα προσφέρουν στα παιδιά ένα περιβάλλον μάθησης κατάλληλο και ασφαλές.