ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Λευτέρης Κτιστάκης μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για το Γ.Ν. Θήβας και την μετεγκατάσταση των Ρομά

Ο Λευτέρης Κτιστάκης μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για το Γ.Ν. Θήβας και την μετεγκατάσταση των Ρομά

Ο Λευτέρης Κτιστάκης μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για το Γ.Ν. Θήβας και την μετεγκατάσταση των Ρομά

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Κτιστάκη.

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο κ. Λευτέρης Κτιστάκης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης» για δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Θηβαίων, το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά.

Αρχικά ο κ. Κτιστάκης αναφέρθηκε στο Γ.Ν. Θήβας, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης η απαξίωση του Γ.Ν. Θήβας», ενώ τόνισε πως υπάρχουν, κακώς, διαχρονικά προβλήματα, με την περίοδο αυτή να είναι εντονότερο το ζήτημα της παθολογικής. «Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορεί να λειτουργήσει το Γ.Ν. Θήβας» δήλωσε, σχετικά με την μετακίνηση δύο ιατρών από το παθολογικό σε άλλα νοσοκομεία, οι οποίοι όμως καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές στο Γ.Ν. Θήβας αν και έχουν μετακινηθεί.

Η κυβερνητική πολιτική, επισήμανε ο κ. Κτιστάκης, ασκείται μέσω του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, του κ. Σερέτη, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου, αλλά και με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, κ. Φ. Πρωτόπαπα. Ο κ. Σερέτης κινείται προς εξομάλυνση του προβλήματος, που είναι μείζον για το Γ.Ν. Θήβας. Αναφορικά δε με την ενοποίηση του Γ.Ν. Θήβας και του Γ.Ν Λιβαδειάς, όπου το ένα αλληλοσυμπληρώνει και στηρίζει το άλλο, ο κ. Κτιστάκης υποστήριξε πως «και τα δύο νοσοκομεία χάνουν από αυτή την ενοποίηση», ενώ ξεκαθάρισε πως, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, θα υπάρχει άμεσα μια προσωρινή λύση στο θέμα της στελέχωσης,. Ο κ. Χροναίος, αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Θήβας, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κτιστάκη τον ενημέρωσε πως «πολλά μηχανήματα του κουτιού και προσπαθεί να τα επαναφέρει ώστε και χωρίς προσωπικό, να γίνονται οι εξετάσεις εδώ.» Το Κέντρο Αποκατάστασης του Γ.Ν. Θήβας, σύμφωνα με τον κ. Κτιστάκη, δούλεψε για μικρό χρονικό διάστημα, όμως έχει τη δυνατότητα να αποφέρει έσοδα στο νοσοκομείο της Θήβας, αν επαναλειτουργήσει.

Αναφερόμενος στις φήμες που μιλούν για σκόπιμη υποβάθμιση του νοσοκομείου, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., τόνισε πως εξ αρχής το εν λόγω νοσοκομείο δημιουργήθηκε «αφενός για τα ατυχήματα της εθνικής οδού, αφετέρου λόγω της μεγάλης βιομηχανίας της περιοχής», γεγονός που εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα, με τις ανάγκες της περιοχής να έχουν αυξηθεί με τη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Στην συνέχεια ο κ. Κτιστάκης μίλησε για το ζήτημα των Ρομά και την μετεγκατάσταση του συνοικισμού, «Προφανώς δεν μπορεί να μείνει έτσι αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα», τονίζοντας πως το πρόβλημα αυτό «εκφεύγει των δυνατοτήτων και ικανοτήτων του Δήμου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν απαιτείται η σύμπραξη και οι ενέργειες από την πλευρά του Δήμου. Θεωρώ πως αυτό πρέπει να γίνει με συνεργασία του Δήμου και της κυβέρνησης», καθώς αυτό το πολυεπίπεδο ζήτημα απασχολεί π.χ και την αστυνομία, που είναι θέμα της πολιτείας, ενώ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης «προσέκρουε η Γεν. Γραμματεία που αντιστεκόταν στην μετεγκατάσταση που αφορούσε την απόσταση 2 χλμ από τον αστικό ιστό.» Ο κ. Κτιστάκης υπογράμμισε πως η επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος, θα επέλθει μονάχα από την συνεργασία του Δήμου και της κυβέρνησης.

Εικόνα Αρχείου