ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤρεις πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο στο Πυρί της Θήβας - Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά

Τρεις πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο στο Πυρί της Θήβας - Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά

Τρεις πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο στο Πυρί της Θήβας - Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά

Μονάχα με τη συνοδεία της αστυνομίας έκανε παρεμβάσεις η πυροσβεστική

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι το ζήτημα με τις πυρκαγιές στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί της Θήβας, το οποίο, δυστυχώς, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και της κανονικότητας της περιοχής αυτής, αποτέλεσμα των ενεργειών μονάχα ορισμένων Ρομά. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπήρξαν τρια περιστατικά πυρκαγιών, δύο το Σάββατο και μια τη Κυριακή, στα οποία ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, με την αναγκαία ακολουθία από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς δίχως την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. οι πυροσβέστες ενδέχεται να πέσουν θύματα είτε επιθέσεων, με πέτρες, είτε ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η γέφυρα στο Πυρί, κοινώς αναφερόμενη ως «Γέφυρα του Τρόμου», είχε αρκετές πέτρες, τις οποίες πετούσαν ομάδες Ρομά σε διερχόμενους οδηγούς. 

Διαβάστε εδώ την ληστεία πυροσβεστών από Ρομά στο Πυρί Θήβας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ράδιο Θήβα», το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, μια πυρκαγιά ξέσπασε στις 10:15 μ.μ. ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα στις 10:44 μ.μ.. Και στις δύο περιπτώσεις στο σημείο έφτασε έγκαιρα η πυροσβεστική, με αστυνομική συνοδεία, θέτοντας υπό έλεγχο τις φωτιές, που ήταν στα πέριξ του συνοικισμού. Από την άλλη πλευρά, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, μια πυρκαγιά, μικρής έκτασης, ξέσπασε στις 10:42 π.μ. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε αλλά δεν επιχείρησε στην εν λόγω φωτιά, η οποία έσβησε.

© ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Μ. ΕΠΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Μ ΕΠΕ. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (σύνδεσμο).
 
Φωτογραφία: Intime