ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Δηλεσίου προχωρά ο Δήμος Τανάγρας

Στη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Δηλεσίου προχωρά ο Δήμος Τανάγρας

Στη κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Δηλεσίου προχωρά ο Δήμος Τανάγρας

«Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά και μεγάλα έργα που στο σύνολό τους αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δηλεσίου»

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τανάγρας υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια επικύρωσε τον διαγωνισμό του έργου «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Δήλεσι».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 257.920,00 € με ΦΠΑ 24% και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας.

Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ με μέση έκπτωση 53,48% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Η μελέτη αφορά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Δηλεσίου, συνολικού μήκους 550 μέτρων και οι υπό επέμβαση χώροι είναι οι ακόλουθοι:

Οδός Αγ. Σπυρίδωνα και Αγ. Γεωργίου

Μεταξύ των οδών Περιστερίου και Αγίου Νεκταρίου

Οδός Φιλίας και Αγάπης

Οδός Αχαρνών

Οδός Τρικάλων και

Οδός Οδυσσέως

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δηλώνει ότι:

«Ύστερα από αυτοψία καταγράψαμε ελλείψεις και παθογένειες περασμένων χρόνων που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στη Δ.Ε. Δηλεσίου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

Η απουσία δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και το γεγονός πως δεν υπήρχε μία οργανωμένη διέξοδος για τα νερά από τα καιρικά φαινόμενα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή. Όλα αυτά θα επιλυθούν στις παραπάνω οδούς με την ολοκλήρωση του έργου.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά και μεγάλα έργα (όπως για παράδειγμα ο νέος αγωγός ύδρευσης Σχηματαρίου-Δηλεσίου στην Αγ. Γεωργίου και τα αντιπλημμυρικά έργα – προϋπολογισμού περίπου 4.000.000), που στο σύνολό τους αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δηλεσίου»