ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Πούλου: «Να δοθεί άμεσα παράταση στον Γ κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για Δομές Φιλοξενίας και Κέντρα Υποδοχής!»

Γ. Πούλου: «Να δοθεί άμεσα παράταση στον Γ κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για Δομές Φιλοξενίας και Κέντρα Υποδοχής!»

Γ. Πούλου: «Να δοθεί άμεσα παράταση στον Γ κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για Δομές Φιλοξενίας και Κέντρα Υποδοχής!»

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε, μαζί με άλλους 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπ. Εργασίας, κ. Χατζηδάκη, και τον Υπ. Μετανάστευση, κ. Μηταράκη, στην οποία ζητούν νέα παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων του Γ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Η κ. Πούλου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Γ. Ψυχογιού, ζητώντας από τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Μετανάστευσης να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων του Γ' κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ στις Δομές Φιλοξενίας και τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Μετά από συνεχείς πιέσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο παράταση 4 μηνών στις συμβάσεις αυτές. Σε λίγες μέρες όμως η παράταση τελειώνει και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ οι Δομές και τα ΚΥΤ θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. 

Χωρίς τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ, που ήδη έχουν αποκτήσει σημαντική πείρα, οι Δομές και τα ΚΥΤ θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Μεταξύ αυτών είναι και οι Δομές σε Θήβα, Οινόφυτα και Ριτσώνα.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην παράταση της σύμβασης των εργαζομένων, αλλά και να δεσμευτεί ότι θα τους εξασφαλίσει μοριοδότηση σε μελλοντικές προκηρύξεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!»