ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Θήβας: «Το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φιμώνει τα συνδικάτα δεν θα περάσει»

Ε.Κ.Θήβας: «Το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φιμώνει τα συνδικάτα δεν θα περάσει»

Ε.Κ.Θήβας: «Το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φιμώνει τα συνδικάτα δεν θα περάσει»

Έντονες αντιδράσεις από το Ε.Κ.Θ. στη παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Υπ. Εργασίας

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αντιδρά έντονα ως προς τη παρουσίαση του ν/σ από τον Υπουργό Εργασίας, καθώς όπως υποστηρίζει, καταργεί «το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις», μεταξύ άλλων. Το Ε.Κ.Θ. αναλυτικότερα αναφέρει πως «Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και που θα διαμορφώσει εργασιακές συνθήκες ενός σύγχρονου μεσαίωνα η απάντηση είναι μία και μοναδική:  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ.»


Η ανακοίνωση:

«Χθες ο υπουργός εργασίας, εν μέσω της ιδιαιτέρα βολικής περίστασης της « πανδημίας», η οποία αποτέλεσε ευκαιρία για την ψήφιση πλήθος νόμων που υπονομεύουν την ίδια την κοινωνική συνοχή, παρουσίασε το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά όπου με το ψευδεπίγραφο σύνθημα «δύναμη στον εργαζόμενο» κατ΄ουσία δίνει «παντοδυναμία στην εργοδοσία».

Χωρίς καμία ντροπή καταργεί:

Το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Προσφέρει «δώρο» στους εργοδότες τις απλήρωτες υπερωρίες.

Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.

Καταργεί το δικαίωμα της απεργίας.

Καταργεί το ΣΕΠΕ υποβαθμίζοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε δήθεν «ανεξάρτητες αρχές».

Γενικεύει την Κυριακάτικη εργασία στο σύνολο των κλάδων και μια σειρά άλλων μέτρων που ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ πλασάρονται ως <<σύγχρονα>> και <<βέλτιστες πρακτικές>> για το καλό του εργαζόμενου!!!!

Ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας, με τον εργαζόμενο εντελώς απροστάτευτο να βρίσκεται κάτω από ένα καθεστώς διαρκών πιέσεων και εκβιασμών, προκειμένου να αποδεχτεί όλες τις σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης.

Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και που θα διαμορφώσει εργασιακές συνθήκες ενός σύγχρονου μεσαίωνα η απάντηση είναι μία και μοναδική:  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ, στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για πολύμορφο και συντονισμένο αγώνα, που απαιτείται (κινητοποιήσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, ενημερωτικές συσκέψεις, κλπ), ώστε να μην περάσει αυτός ο εργασιακός οδοστρωτήρας δικαιωμάτων και κατακτήσεων του εργατικού κινήματος.»