ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Πούλου: «Ανύπαρκτη η στήριξη της κυβέρνησης στην πολύτεκνη οικογένεια!»

Γ. Πούλου: «Ανύπαρκτη η στήριξη της κυβέρνησης στην πολύτεκνη οικογένεια!»

Γ. Πούλου: «Ανύπαρκτη η στήριξη της κυβέρνησης στην πολύτεκνη οικογένεια!»

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας!»

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων την ανακοίνωση της ΑΣΠΕ αναφορικά με την έλλειψη στήριξης των οικογενιεών με παιδιά από την Κυβέρνηση, με την κ Πούλου να επισημαίνει πως «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας!»

Η Βουλευτής Βοιωτίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την αναφορά:

«Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση που δημοσίευσε στις 25 Μαΐου η «Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ) για την απουσία κάθε ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση των οικογενειών με παιδιά!

Η κυβέρνηση φορολογεί τις οικογένειες ακόμη και για εισοδήματα που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταλαμβάνει την 4η χειρότερη θέση στην κατάταξη του ΟΟΣΑ για τη φορολόγηση των οικογενειών με παιδιά, σε σύνολο 36 χωρών!

Αν και ο δείκτης των γεννήσεων σημειώνει κατακόρυφη πτώση και η χώρα μας σπάει το ένα ρεκόρ δημογραφικής μείωσης μετά το άλλο, η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και δεν προχωρά στην κατάρτιση του απαραίτητου Εθνικού Σχεδίου στήριξης των πολυτέκνων…

Προτεραιότητά της είναι προφανώς να φέρει στη Βουλή νόμο για την απορρύθμιση της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου και των πληρωμένων υπερωριών, και όχι νόμο-πλαίσιο για την οικογένεια!

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας!»

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Ανύπαρκτη η στήριξη της Κυβέρνησης στην πολύτεκνη οικογένεια»

Η Βουλευτής Παναγιού (Γιώτα) Πούλου καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, για τον κ. Υπουργό Οικονομικών, την ανακοίνωση που δημοσίευσε στις 25 Μαΐου το Γραφείο Τύπου της «Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ) σχετικά με την υπερφορολόγηση των οικογενειών με παιδιά.

Η ΑΣΠΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η χειρότερη θέση στην κατάταξη του ΟΟΣΑ για την φορολόγηση των οικογενειών με παιδιά, σε σύνολο 36 χωρών. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου στήριξης των πολυτέκνων, ενώ φορολογεί τις οικογένειες για εισοδήματα που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στη βάση αυτή, η ΑΣΠΕ ζητά την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, καθώς αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Αντίγραφο της ανακοίνωσης επισυνάπτεται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και τη σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 07/06/2021

Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Πούλου Γιώτα

Η ανακοίνωση της ΑΣΠΕ

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η χειρότερη θέση στην φορολόγηση των οικογενειών με παιδιά σύμφωνα με πρόσφαση έκθεση που δημοσιεύτηκε στον Ελληνικό και ξένο τύπο.

Με τον δείκτη γεννήσεων σε ελεύθερη πτώση, η Ελλάδα οδεύει για νέα ρεκόρ δημογραφικής μείωσης και γήρανσης, χωρίς κανένα φως για ανατροπή της πορείας προς το γκρεμό. Το ασφαλιστικό πρόβλημα θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο καθώς πάσχει από έλλειψη νέων εργαζόμενων, αλλά οι έχοντες την ευθύνη της χώρας δεν ανησυχούν!

Η παγκόσμια ημέρα οικογένειας, στις 15 Μαίου, πέρασε απαρατήρητη από την Κυβέρνηση, χωρίς καμμία εξαγγελία στήριξης, χωρίς καμμία αναφορά στην οικογένεια ως θεσμό διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, ως μηχανισμό ανανέωσης και αλληλεγγύης μεταξύ της γεννεών και τελικά ως μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Γιατί τόση σιγή; Τι περιμένει η Κυβέρνηση; τα θλιβερά αποτελέσματα της φετινής απογραφής πληθυσμού που ετοιμάζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ;

Γιατί η Κυβέρνηση δεν προχωρεί σε Εθνικό Σχέδιο στήριξης των πολυτέκνων, όπως έχει ήδη πράξει για τους αναπήρους και τους Ρομά;

Γιατί δεν ανακοινώνει νόμο-πλαίσιο για την οικογένεια, πάνω στον οποίο θα χτίσει στέρεες οικογενειακές και δημογραφικές πολιτικές;

Όσον αφορά την υπερφορολόγηση των οικογενειών με παιδιά, η ΑΣΠΕ ζητά συνεχώς τα τελευταία χρόνια την εφαρμογή των ορίων φτώχειας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ως αφορολόγητων ποσών για όλες τις οικογένειες. Δεν μπορεί να φορολογούνται οι πολύτεκνοι για εισοδήματα που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας! Εφαρμόστε τώρα ως αφορολόγητο όριο, τα όρια φτώχειας της ΕΛ.ΣΤΑΤ.!

Είναι ήδη αργά, αλλά έστω και τώρα, η ανατροπή του δημογραφικού προβλήματος και η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών πρέπει να αποτελέσει τον πρώτο εθνικό στόχο! Υπάρχει κάποιος που μπορεί να διαφωνήσει;