ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Πούλου: «Το «ράλι» ανόδου στις τιμές των υλικών «γονατίζει» ξανά τον κατασκευαστικό κλάδο!»

Γ. Πούλου: «Το «ράλι» ανόδου στις τιμές των υλικών «γονατίζει» ξανά τον κατασκευαστικό κλάδο!»

Γ. Πούλου: «Το «ράλι» ανόδου στις τιμές των υλικών «γονατίζει» ξανά τον κατασκευαστικό κλάδο!»

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε, μαζί με άλλου 38 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ερώτηση προς τον Υπ. Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, τον Υπ. Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, και τον Υπ. Υποδομών, κ. Καραμανλή, αναφορικά με την αύξηση στις τιμές των οικοδομικών υλικών. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή του νομού Φθιώτιδας, κ. Σαρακιώτη.

Η κ. Πούλου εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση αναφορικά με την εν λόγω ερώτηση:

«Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία των Γ. Σαρακιώτη, Α. Χαρίτση και Ν. Παππά, ζητώντας από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υποδομών να προστατεύσουν άμεσα κατασκευαστές και καταναλωτές από τις απαράδεκτες αυξήσεις στις τιμές των οικοδομικών υλικών! 

Οι ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στον σίδηρο, τον χαλκό, το τσιμέντο, το αλουμίνιο, από 15% έως 75%, καθώς και η αύξηση του κόστους μεταφορών, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες μικρούς εργολάβους, αλλά και τους πολίτες που πραγματοποιούν κατασκευαστικές εργασίες στα σπίτια και τα καταστήματά τους!  

Ειδικά για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», η Πολιτεία τιμολόγησε υλικά και εργασίες χωρίς να λάβει υπόψη την προκλητική άνοδο στις τιμές, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι να είναι πλέον αναγκασμένοι ή να ολοκληρώσουν τις εργασίες χωρίς κανένα κέρδος ή να σταματήσουν, αν οι πελάτες δεν μπορέσουν να καλύψουν τις διαφορές στις τιμές…

Επειδή ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και απασχόλησης στη χώρα μας, η κυβέρνηση πρέπει να ελέγξει το συντομότερο την άνοδο των τιμών στα υλικά και να προλάβει χιλιάδες πτωχεύσεις μικρών κατασκευαστικών επιχειρήσεων!»