ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων δίχως προσωπικό στην επιδότηση παγίων δαπανών ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων δίχως προσωπικό στην επιδότηση παγίων δαπανών ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων δίχως προσωπικό στην επιδότηση παγίων δαπανών ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

«Να ενταχθούν άμεσα στην επιδότηση παγίων δαπανών οι ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις της Βοιωτίας, που δεν απασχολούν εργαζομένους, ενώ είναι πληττόμενες από την πανδημία του κορωνοϊού»

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, μέσα από κοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, και τον Υπ. Εργασία και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, ζητά να θεσπιστούν μέτρα για την παροχή της επιδότησης παγίων δαπανών στις ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους, αλλά θεωρούνται πληττόμενες από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Μουλκιώτης επισημαίνει πως το είναι μείζον ζήτημα ο αποκλεισμός πολλαπλών επιχειρήσεων της Βοιωτίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων θεσπίστηκε η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με την μορφή επιδότησης παγίων δαπανών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, κατά τους μήνες Απρίλιο ως και Δεκέμβριο 2020.

Ωστόσο, προβλέπεται ότι για την υπαγωγή στο εν λόγω μέτρο, προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις να απασχολούσαν τουλάχιστον έναν (1) εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης ή δύο (2) εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατά την 1η Αυγούστου 2020 ή κατά την 28η Οκτωβρίου 2020 ή κατά την 1η Μαΐου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Τονίζεται επίσης ότι οι παραπάνω προϋποθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χιλιάδων δικαιούχων από την ως άνω ενίσχυση και, παρόλο που η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει, τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν προβεί σε κάποια διόρθωση της ως άνω αδικίας.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε πρόσθετες ενέργειες ώστε να ενταχθούν στους δικαιούχους επιδότησης παγίων δαπανών και εκείνες οι ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις που, ενώ θεωρούνται πληττόμενες από την πανδημία του κορωνοϊού, αποκλείστηκαν από την ως άνω ενίσχυση, επειδή δεν απασχολούν εργαζόμενο ή εργαζόμενους. Τέλος, ερωτώνται τι εναλλακτικά μέτρα και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθενται να τα λάβουν, ώστε να ενισχύσουν τις εν λόγω επιχειρήσεις, για να μην υπάρξει δυσμενής μεταχείριση και διάκριση.