ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Λιβαδειάς ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Λιβαδειάς ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Λιβαδειάς ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

«Η ανεπαρκής στελέχωση του Γ.Ν. Λιβαδειάς προκαλεί άμεσα προβλήματα δυσλειτουργίας του και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών»

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια, ζητάει εξηγήσεις αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όσο αφορά το ιατρικό προσωπικό και τον τρόπο αντιμετώπισης των ιατρικών περιστατικών.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, η υφιστάμενη κατάσταση στον Γ.Ν. Λιβαδειάς αποδεικνύει ότι, 17 μήνες μετά της έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και εν μέσω τέταρτου κύματος, τα νοσοκομεία της χώρας υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών. Το πιο πρόσφατο συμβάν, μετά από δημοσιοποίησή του, αφορά στην περίπτωση ενός 18χρονου που, μετά από τροχαίο ατύχημα με μηχανάκι, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο νεαρός ήταν σε βαριά κατάσταση αλλά, λόγω μη εφημέρευσης ακτινολόγου και αναισθησιολόγου, δεν κατέστη δυνατή η διενέργεια ολοκληρωμένων ιατρικών πράξεων. Μάλιστα, φαίνεται ότι η διερεύνηση πιθανής ενδοκοιλιακής κάκωσης έγινε με την μέθοδο της περιτοναϊκής έκπλυσης, που χρησιμοποιείτο τη δεκαετία του 1980 και το περιστατικό, εντέλει, διεκομίσθη συνοδεία γιατρού, χωρίς να διασωληνωθεί, στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός πώς αντιμετωπίζεται η προφανής ανεπάρκεια κρίσιμων ειδικοτήτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γ.Ν. Λιβαδειάς ως και για την συνολική αντιμετώπιση των περιστατικών COVΙD-19 και μη COVID-19, τακτικών και έκτακτων.

Επιπλέον, ζητούνται διευκρινήσεις για το πώς ήταν δυνατόν να μην εφημερεύουν δύο βασικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών (ακτινολόγος και αναισθησιολόγος) το Σάββατο, 17-7-2021 στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Τέλος, ερωτάται να γνωστοποιηθεί στην Βουλή, ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για των κάλυψη των κενών σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό, αλλά και σε προβλεπόμενο αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε να είναι δυνατή σε 24ωρη βάση η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που εισέρχονται στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ίδια η ζωή των πολιτών αλλά και κατά συνέπεια, να αποφευχθεί η οικονομική τους επιβάρυνση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση και να αντιμετωπισθούν επείγοντα ιατρικά περιστατικά.