ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑπαντήσεις από την Κυβέρνηση για το μέλλον του Γ.Ν. Θήβας ζητά η Γ. Πούλου

Απαντήσεις από την Κυβέρνηση για το μέλλον του Γ.Ν. Θήβας ζητά η Γ. Πούλου

Απαντήσεις από την Κυβέρνηση για το μέλλον του Γ.Ν. Θήβας ζητά η Γ. Πούλου

«Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για το αν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας. Δεν μπορεί να εμπαίζει την τοπική κοινωνία εν μέσω πανδημίας!»

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια, το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων μαζί με την συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, που αφορά το Γ.Ν. Θήβας. Η κ. Πούλου επισημαίνει πως οι «πληροφορίες για επικείμενο λουκέτο στο Νοσοκομείο» έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Τέλος, η Βουλευτής υπογραμμίζει πως είναι υποχρέωση των φορέων, των ενώσεων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συστρατευτούν για να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να μην υλοποιηθεί «μια τέτοια καταστροφική απόφαση».

Η κ. Πούλου, σε σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

«Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή, για τον Υπουργό Υγείας, το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, καθώς και τη συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου, κ. Αναστασίου, με τα οποία τάσσονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση, κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας και ζητούν την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό!   

Η αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία οι πληροφορίες για επικείμενο λουκέτο στο Νοσοκομείο είναι μεγάλη. Εφόσον επαληθευτούν, οι 64.000 κάτοικοι των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Τανάγρας, και βέβαια ολόκληρη η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, θα μείνουν χωρίς νοσοκομειακή κάλυψη εν μέσω πανδημίας!

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα, όταν στις αρχές του μήνα εξήγγειλε ουσιαστικά την κατάργηση νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας, με μοναδικό κριτήριο την μεταξύ τους απόσταση και όχι τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων…

Μετά την εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), την άρνηση στήριξης των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την απομάκρυνση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) από τους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων, ενδεχόμενη κατάργηση του Νοσοκομείου της Θήβας θα είναι το τελικό χτύπημα της κυβέρνησης που θα απαξιώσει οριστικά το ΕΣΥ στη Βοιωτία!

Υποχρέωση των κοινωνικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και όλων των πολιτών, είναι η συστράτευση, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τέτοια καταστροφική απόφαση!»

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Να απαντήσει άμεσα το Υπουργείο Υγείας εάν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης, υποβάθμισης ή κατάργησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας»

Η Βουλευτής Παναγιού (Γιώτα) Πούλου καταθέτει ως Αναφορά, κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, για τον κ. Υπουργό Υγείας, την Επιστολή (Αριθμ. Πρωτοκ. 13118) που απέστειλε στις 23/07/2021 ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γεώργιος Αναστασίου, με θέμα «Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», στην οποία επισυνάπτεται και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων.

Στην Επιστολή εκφράζονται οι έντονες ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας λόγω των πληροφοριών για επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας (ΓΝΘ) ή για συγχώνευση και υποβάθμισή του. Ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ότι είναι αδιανόητο, εν μέσω υγειονομικής κρίσης και ενόψει του τέταρτου πανδημικού κύματος, να έχει ανοίξει σχετική συζήτηση για ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τρεις Δήμους (Θηβαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Τανάγρας), δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων, τις Φυλακές Ελαιώνα, καθώς και το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού, δηλαδή έναν πληθυσμό 64.000 κατοίκων περίπου.

Κατόπιν τούτων, ο Δήμαρχος ζητά ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Υπουργό για τα φημολογούμενα σχέδια αναφορικά με το ΓΝΘ, και διατυπώνει αίτημα για σχετική συνάντηση μαζί του.

Αντίγραφα της επιστολής και του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου επισυνάπτονται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας καθώς και για τη σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2021

Η Καταθέτουσα Βουλευτής

Πούλου Γιώτα

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, με τη διαδικασία της «τηλεδιάσκεψης» παρουσία της Βουλευτού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτας Πούλου, του Βουλευτή Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ κ. Γεωργίου Μουλκιώτη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακομήτρου, του αν. Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Γ.Ν. Λιβαδειάς - Γ.Ν.Θήβας κ. Κωνσταντίνου Χροναίου, της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλ. Πρωτόπαππα, της εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής για την Υγεία Θήβας κ. Παναγιώτας Λεμπέση και Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας, συζήτησε το ζήτημα που έχει προκύψει μετά από τη φημολογούμενη συγχώνευση- υποβάθμιση ή κατάργηση του νοσοκομείου Θήβας.

Αφού έλαβε υπόψη του την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας καθώς και το ψήφισμα – επιστολή του της Συντονιστικής Επιτροπής Θήβας για την Υγεία καθώς και τις απόψεις των παρευρισκομένων, μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση, εξέδωσε ομόφωνα, το ακόλουθο ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων

Τάσσεται ενάντια σε οποιαδήποτε σκέψη για συγχώνευση, κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας αλλά και των άλλων δομών υγείας της περιοχής.

Διεκδικεί και ζητά άμεσα την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, γιατί η υγεία δεν είναι κόστος είναι ΑΝΑΓΚΗ.